VIJESTI / CRNA KRONIKA

MIGRANTSKA RUTA

Turčin i Bosanka u poslu krijumčarenja migranata! Stigli do Vojnića, njihovi putnici zatražili su međunarodnu zaštitu od RH

Turčin i Bosanka u poslu krijumčarenja migranata! Stigli do Vojnića, njihovi putnici zatražili su međunarodnu zaštitu od RH
foto ilustracija Pixsell/Pixabay

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku.

Policija se pohvalila s još dva slučaja sprječavanja ilegalnih migracija i hvatanjem krijumčara ljudi. Kako navode, policijski službenici proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad dvije osobe koje su 4. listopada uhvaćene na području Policijske uprave karlovačke u krijumčarenju migranata.
 
- Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su 43-godišnji državljanin Turske i 41-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine na području općine Vojnić u osobnim automobilima bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, kažu u policiji.
 
Svi zatečeni strani  državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku.

Izdvojeno


Reci što misliš!