VIJESTI / KARLOVAC

ZA RAZDOBLJE 2021-2027

Veće urbano područje Karlovac dobilo Partnersko vijeće - imat će važnu ulogu u određivanju prioriteta razvoja i predlaganju strateških projekata

Veće urbano područje Karlovac dobilo Partnersko vijeće - imat će važnu ulogu u određivanju prioriteta razvoja i predlaganju strateških projekata

Veće urbano područje Karlovac obuhvaća i gradove Duga Resa, Ozalj, Slunj te općine Krnjak, Cetingrad i Rakovica.

Partnersko vijeće Većeg urbanog područja Karlovac za programsko razdoblje 2021.-2027 održalo je konstituirajuću sjednicu. Kako pojašnjavaju iz karlovačke gradske uprave, ono ima vrlo važnu ulogu u procesu izrade strategije razvoja urbanog područja, utvrđivanju prioriteta razvoja urbanog područja, predlaganju strateških projekata, provedbi i praćenju teritorijalne strategije.

- Radi se o uspostavljanju partnerskog načina suradnje između ključnih dionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora na cijelom urbanom području koji u segmentu u kojem svakodnevno djeluju mogu doprinijeti razvoju urbanog područja kroz provedbu teritorijalne strategije, pojašnjavaju iz Grada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sjednici su nazočili imenovani članovi i zamjene članova ovoga Vijeća koji imaju pravo glasa u donošenju odluka odnosno predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora iz gradova Karlovca, Duge Rese, Ozlja i Slunja te općina Krnjak, Cetingrad i Rakovica.

Između članova Vijeća s pravom glasa jednoglasno su izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća, i to gradonačelnik grada Karlovca, Damir Mandić, za predsjednika, a gradonačelnica grada Ozlja, Lidija Bošnjak, za zamjenicu predsjednika.

Služba za provedbu ITU mehanizma pružila je organizacijsku podršku radu Partnerskog vijeća u smislu tehničkog tajništva ovoga Vijeća. Pročelnica Službe za provedbu ITU mehanizma Anita Trbuščić Mlakar održala je prezentaciju na temu pripremnih aktivnosti za korištenje ITU mehanizma u novom programskom razdoblju.

U prezentaciji se osvrnula na identifikaciju projekata na urbanom području, izradu nove teritorijalne strategije koja je u tijeku, nacrt Komunikacijske strategije i komunikacijskog akcijskog plana za potrebe teritorijalne strategije na koji je Partnersko vijeće dalo pozitivno mišljenje na ovoj sjednici.

Naglasila je i četiri važna projekta u provedbi koji se sufinanciraju sredstvima ITU mehanizma iz proteklog financijskog razdoblja – obnova vrelovoda, rekonstrukcija i opremanje kina Edison te osmišljavanje integriranih turističkih programa u gradu Karlovcu, i opremanje poduzetničkog centra Nikola Tesla. 

Izdvojeno


Reci što misliš!