VIJESTI / KARLOVAC

SVE BU TUŽIL?

Nikola Hanžel tužio gradsku vijećnicu Anu Matan (Možemo)! Tvrdi da mu je nanijela štetu izjavama o rupi i zidu, traži 10 tisuća eura naknade za duševnu bol

Nikola Hanžel tužio gradsku vijećnicu Anu Matan (Možemo)! Tvrdi da mu je nanijela štetu izjavama o rupi i zidu, traži 10 tisuća eura naknade za duševnu bol

Ana Matan nije jedina političarka koju je Hanžel tužio, a već neko vrijeme traju postupci protiv bivšeg kandidata za gradonačelnika Karlovca i gradskog vijećnika Davora Petračića.

Vlasnik Lana Commerca, karlovački poduzetnik Nikola Hanžel podnio je danas Općinskom sudu u Karlovcu tužbu protiv Ane Matan iz Političke platforme Možemo i gradske vijećnice, a koja je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća govorila o rupi koja je uslijed poplave nastala uz protuplavni zid koji ograđuje Hanželovo zemljište i gradilište budućeg hotela.

U dopisu koji je Hanželov odvjetnik Fran Olujić poslao KAportalu koji je izvještavao sa sjednice Gradskog vijeća 25. svibnja, navodi se da je nadležnom Općinskom sudu podnešena tužba za naknadu štete zbog tvrdnji izrečenih na sjednici a koje je prenio i KAportal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Gospodin Hanžel ističe kako nikomu ne odriče pravo bavljenja politikom, ali ističe kako se on politikom ne bavi i ne želi sudjelovati u političkim igrama. Gospodin Hanžel, kao i svaki hrvatski građanin, ima Ustavom zajamčeno pravo na zaštitu svoje časti i ugleda te će i ubuduće reagirati na jedini zakonom dopušten način, odnosno pokretanjem tužbe protiv svakog tko za njega iznese štetne i neistinite tvrdnje, stoji u dopisu. 

Što je to gradska vijećnica "skrivila" poduzetniku navodi se u samoj tužbi kojom "zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede prava osobnosti" tužitelj od Ane Matan potražuje 10.617 eura, odnosno 80 tisuća kuna. 

- Štetne tvrdnje predstavljaju sljedeće riječi tužene: „Nakon završetka lokalnih izbora 2021. Grad Karlovac izdao je građevinsku i uporabnu dozvolu za regulacijsku i  zaštitnu građevinu za zaštitu od štetnog djelovanja voda, poznatiju kao Hanželov zid.  Vidjeli smo prilikom ove zadnje poplave i za velikih voda prošle godine, ta građevina ne štiti nikoga od štetnih utjecaja voda, a uzrokuje štetu na gradskom zemljištu. Pored zloglasnog zida pojavila se velika rupa, a ne bi je bilo da nema zida. Tko će snositi odgovornost za štetu i tko će je snositi ubuduće, navodi se u tužbi. 

Nadalje navodi se i da "štetne tvrdnje predstavljaju i daljnje riječi tužene istom prilikom i na istom mjestu: „Postoje snimke s čestice na kojoj je Hanželov zid i gdje je ispumpavana voda u velikim mlazovima na gradsko zemljište. To nije bio slučaj kod drugih rupa, smatramo da nije propisno pa vas i u svjetlu toga pitam tko će snositi odgovornost za to“. 

- Tuženoj je kao političarki i vijećnici u Gradskom vijeću grada Karlovca itekako dobro poznato kako se ne radi o privatnom zidu ovdje tužitelja nego o građevini na zemljištu trgovačkog društva u vlasništvu tužitelja koja je izgrađena upravo u funkciji obrane od poplave hotela koji je na predmetnom zemljištu u izgradnji.

Tuženoj bi isto tako, zbog svega gore navedenog, moralo biti poznato kako je izgradnja navedenog protupoplavnoga zida bila preduvjet za početak gradnje hotela na istoj lokaciji. Tužena je bila svjesna i znala je da po prirodi stvari sjednicu Gradskog vijeća prate predstavnici medija te da će njezine riječi odnosno tvrdnje koje se odnose na tužitelja biti javno objavljene. Sve navedeno ukazuje na zaključak kako je jedini i isključivi cilj istupa tužene na  sjednici Gradskog vijeća bio nanošenje štete ugledu tužitelja osobno, stoji još u tužbi.

Podsjetimo, Ana Matan nije jedina političarka koju je Hanžel tužio, a već neko vrijeme traju postupci protiv bivšeg kandidata za gradonačelnika Karlovca i gradskog vijećnika Davora Petračića.

Izdvojeno


Reci što misliš!