VIJESTI / KARLOVAC

MOST SJP GROM

Rakovački most konačno će dobiti novo, umiveno lice i više neće biti svojevrsna "zona sumraka"! Radovi kreću tijekom srpnja

Rakovački most konačno će dobiti novo, umiveno lice i više neće biti svojevrsna

Osim konstrukcijske obnove, most bi trebao dobiti novi umiveni izgled, jer će se urediti prilazne prometnice s obje strane, sanirati čelični elementi i obnoviti antikorozivna zaštita.

Rakovački makeover trebao bi završiti uređenjem ŠRC-a Korana i obnovom koranskog mosta, odnosno Mosta Specijalne policije Grom, a kako stvari most će u obnovu vrlo brzo, već tijekom srpnja.

Iz gradske uprave su nam naš upit kazali da je u tijeku potpisivanje ugovora s izvođačem i stručnim nadzorom,  te da u srpnju već mogu započeti radovi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Rekonstrukcija Mosta Specijalne policije Grom obuhvaća radove na popravku oštećenja armiranobetonskih elemenata te zamjeni hidroizolacije i asfaltnog zastora, na zamjeni prijelaznih naprava, na uređenju oborinske odvodnje, na obnovi opreme mosta i prometne signalizacije, kažu nam u Gradu.

Osim konstrukcijske obnove, most bi trebao dobiti novi umiveni izgled, jer će se urediti prilazne prometnice s obje strane, sanirati čelični elementi i obnoviti antikorozivna zaštita. Ovaj je zahvat više nego neophodan, jer je most sada u dosta lošem stanju, a nije baš ni potpuno siguran za pješake. U noćima je svojevrsna "zona sumraka" jer nema rasvjetu no i to bi se trebalo promijeniti ovim projektom.


- Obnovit će se pješačka ograda, ali i proširiti pješačke staze, kao i zgraditi javna rasvjeta mosta. 

Nakon obnove drvenog mosta i pontonca koji je konačno "sjeo" na svoje staro mjesto, i treći koranski most u centru grada konačno će dobiti izgled kakav je trebao odavno dobiti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!