VIJESTI / KARLOVAC

SUTRA TIJEKOM DANA

I to smo dočekali! Nakon tri godine radova, obilaznica Turnja bit će puštena u promet - ukupna vrijednost investicije iznosi 24 milijuna eura

I to smo dočekali! Nakon tri godine radova, obilaznica Turnja bit će puštena u promet -  ukupna vrijednost investicije iznosi 24 milijuna eura

Iz Hrvatskih cesta za KAportal odgovorili su da je tehnički pregled dionice završen, no je li bilo kakvih nedostataka kao i je li ishođena sva dokumentacija odnosno uporabna dozvola, ne otkrivaju

Točno na Dan Grada Karlovca i njegov 444. rođendan, u promet će se pustiti dugoočekivana obilaznica Turnja. Potvrdili su to na upit KAportala iz Hrvatskih cesta. 

Podsjetimo kako se s radovima na obilaznici krenulo u srpnju 2020. godine, nakon što su se stanovnici Turnja i udruga Naš Turanj izborili za nastavak projekta - "obilaznice koja život znači" i njihovom naselju donosi sigurnije pješačenje i prometovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo ova obilaznica maknut će većinu tranzitnog prometa kroz ovaj dio Karlovca i donijeti desetljećima priželjkivanu veću sigurnost uz dionicu D-1, koja prolazi Turnjem. 

Završetak radova prolongiran je nekoliko puta, što zbog vremenskih uvjeta ali i izmjena dozvole. Naknadno je od lokalne zajednica zatražena izvedba paralelnih puteva i iste je bilo potrebno izvesti prije predaje zahtjeva za tehničkim pregledom predmetnog projekta, budući spomenutom izmjenom postaju dijelom građevinske dozvole i uvjeta za uporabnu dozvolu. 


Iz Hrvatskih cesta za KAportal odgovorili su da je tehnički pregled dionice završen, no je li bilo kakvih nedostataka kao i je li ishođena sva dokumentacija odnosno uporabna dozvola, ne otkrivaju.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 23.950.770 eura. Iz Hrvatskih cesta isto tako ne otkrivaju je li došlo do financijskog odstupanja u ovom trogodišnjem razdoblju provedbe projekta. 

Izdvojeno


Reci što misliš!