VIJESTI / KARLOVAC

KAKO ĆE FUNKCIONIRATI?

Umjesto Mladosti gubitaša uslugu parkinga i pauka preuzima Grad Karlovac, Mandić: Uvjeren sam da ćemo poboljšati poslove vezane za parkiranje

Umjesto Mladosti gubitaša uslugu parkinga i pauka preuzima Grad Karlovac, Mandić: Uvjeren sam da ćemo poboljšati poslove vezane za parkiranje
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Mandić je rekao da neće biti ovih zapošljavanja do 31. prosinca, pa da ih onda s 1. siječnjem preuzme Grad Karlovac.

Gradsko vijeće Karlovca je na prijedlog gradonačelnika i predsjednika Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Damira Mandića na sjednici u utorak donijelo odluke bitne da Grad Karlovac preuzme poslove naplate parkiranja te pauk-službe od gradske tvrtke Mladost 1. siječnja.

Mladost je tvrtka u vlasništvu Grada Karlovca čije su djelatnosti naplata parkinga, pauk-služba te upravljanje sportskim objektima, a većina u predstavničkom tijelu koju čini uglavnom HDZ je odlučio osnovati posebnu službu u sklopu gradske uprave koja bi preuzela poslove vezane za pakiranje jer to poduzeće stvara gubitke koji su lani iznosili oko 400.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, s dnevnog reda je uklonjena točka o osnivanju javne ustanove za upravljanje sportskim objektima jer je opozicija prigovorila da su materijali za to stigli tek dan ranije, pa je odlučeno da se sljedećeg tjedna održi sjednica Gradskog vijeća Karlovca samo na tu temu.

Vijećnica i predsjednica Gradske organizacije SDP-a Dragica Malović je istaknula da s preuzimanjem tih poslova Grad Karlovac preuzima i 23 radnika Mladosti.


- Pa tu je upravitelj, pa pomoćnik upravitelja, pa rukovoditelj općih poslova, voditelj parkirališne i pauk-službe, stručni suradnik za financijske i administraciju, samostalni dispečer, voditelj, vozač pauka, pomoćni vozač pauka, tehničar za održavanje parkirnih aparata, dispečer pauka, pomoćni dispečer pauka, kontrolor, kontrolor naplatničar i pomoćni kontrolor, nabrojala je D. Malović i rekla da je pauk-služba počela stvarati gubitke tek nakon što je povjerena gradskoj tvrtki, a da nije bilo tako dok je koncesionar bio privatnik.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić (HDZ) je navela da Grad mora preuzimanjem tih poslova preuzeti i radnike i njihova prava te ih ne dovoditi u pitanje godinu dana. "Ne bih rekla da nabrojani neće i dalje imati posla", poručila je I. Fočić i dodala da se nakon godinu dana može napraviti preustroj, a vijećnica Možemo! Ana Matan je istaknula: "Teški smo ljevičari i nismo za to da se umanjuju radna prava".

Mandić je rekao da neće biti novih zapošljavanja do 31. prosinca, pa da ih onda s 1. siječnjem preuzme Grad.

- Uvjeren sam da ćemo učiniti učinkovitijim sustav održavanja sportskih objekata i poboljšati poslove vezane za parkiranje, rekao je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!