VIJESTI / KARLOVAC

RADOVI U TIJEKU

Radovi u Zvijezdi nose veliki rizik od oštećenja ionako dotrajalih objekata, već ih je bilo. Malenica: Osigurali smo dokaze putem suda, sve će snositi izvođač

Radovi u Zvijezdi nose veliki rizik od oštećenja ionako dotrajalih objekata, već ih je bilo. Malenica: Osigurali smo dokaze putem suda, sve će snositi izvođač
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Uoči radova smo imali obilazak i pregled tako da su popisana sva vidljiva oštećenja i napravljen je popis kod kojih postoji mogućnost oštećenja i gdje se duboki iskop ne može kopati bez dodatne zaštite, kazala je Malenica.

 

Karlovačka Zvijezda je veliko gradilište, kopa se na sve strane a oni rijetki preostali stanari karlovačke povijesne jezgre u strahu su da se uslijed radova s teškom mehanizacijom i ne oštete njihovi objekti koji su ionako pretežno u dosta lošem stanju,

Oštećenja je već bilo, pa je ova tema stigla i na zadnju sjednicu Gradskog vijeća. HDZ-ovog vijećnika Alberta Ofnera zanimalo je što će biti s novonastalim oštećenjima koja se nisu mogla planirati, te kakve su mogućnosti saniranja i tko će snositi troškove?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po riječima direktorice Vodovoda i kanalizacije Katarine Malenice oni su kao investitor bili od početka svjesni da su u Zvijezdi stari i dotrajali objekti i da postoji rizik od oštećenja. 

- Uoči radova smo imali obilazak i pregled tako da su popisana sva vidljiva oštećenja i napravljen je popis kod kojih postoji mogućnost oštećenja i gdje se duboki iskop ne može kopati bez dodatne zaštite, kazala je Malenica.


Vodovod je, dodaje, zato tražio osiguranje dokaza od sudskog vještaka, da napravi pregled i evidentira stanje i oštećenja kako bi se nakon radova znalo koja su novonastala. 

- Angažirali smo i revidenta statičara koji će provjeriti stabilnost svih objekata i dati mjere zaštite. Duboki iskop se radi zaštitom talpama po mišljenju struke, rekla je Malenica i navela ono što stanare dakako najviše i zanima.

- Štetu će snositi izvođač radova iz police osiguranja, a mi kao investitor smo osigurali dokaze putem suda, ustvrdila je direktorica ViK-a. 

Izdvojeno


Reci što misliš!