VIJESTI / KARLOVAC

PROJEKT AGLOMERACIJE

U Zvijezdi do sada realizirano 40 posto radova, na razini grada 70. Mandić: Najveći dio od 13 milijuna eura koje daje Grad ide za uređenje Zvijezde

U Zvijezdi do sada realizirano 40 posto radova, na razini grada 70. Mandić: Najveći dio od 13 milijuna eura koje daje Grad ide za uređenje Zvijezde

- Kuda god je prošao ovaj projekt podignut će se standard života, napomenuo je Mandić i dodao da su osigurana financijska sredstva za potporu onima koji posluju u Zvijezdi, osim bankama i kladionicama.

Do danas je ostvareno 30 milijuna eura bespovratnih sredstava, a ukupno 38 milijuna, što čini više od 60 posto financijske realizacije. Izgrađeno je više od 50 kilometara kanalizacije i položeno je više od 40 kilometara vodoopskrbe mreže, što čini preko 70 posto ukupnih duljina u projektu, iznijela je u četvrtak u Karlovcu direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica izvještavajući o stanju provedbe projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa" kojega provodi ta tvrtka u partnerstvu s Gradom Karlovcem, Gradom Duga Resom, Općinom Barilović i tvrtkom Komunalno Duga Resa, a koji je ukupno vrijedan 413,4 milijuna kuna i kojeg financira sa 69 posto Europska unija.

Nastavila je da su na Turnju i Kamenskom radovi u potpunosti završili i da su obavljeni tehnički pregledi vodoopskrbe te su preostali još tehnički pregledi za kanalizaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U Grupi 2 se izvode radovi u Drežniku i Hrnetiću. U Hrnetiću su radovi u visokom stupnju gotovosti – 95 posto cjevovoda je položeno i radi se u Kaštelima te na crpnoj stanici Ilovac. Što se tiče Drežnika, radi se na glavnoj ulici na sanitarnom kanalu, a radovi u Sušačkoj i u sporednim ulicama su gotovi, rekla je direktorica.

Što se tiče Grupe 3 koju čine Gornja Švarča i Gornje Mrzlo Polje, položeno 92 posto cjevovoda odvodnje i 85 posto vodoopskrbe, asfaltira se nogostup u Bašćinskoj i radi se sanitarna kanalizacija u Gornjem Mrzlom Polju, izvješteno je. "Grupu 4 čine Zvijezda, Mala Švarča i Gornje Mekušje.


U Zvijezdi je odrađeno 40 posto kanalizacije. Trenutačno se radi iskop sanitarne kanalizacije u Klaićevoj ulici uz zaštitu talpama. Radi se vodoopskrba u Banjavčićevoj, a u Tijesnoj se provode arheološka istraživanja. Prvo će se napraviti sliv odvodnje Haulikova – Klaićeva – Ruski put i tamo će se stvoriti prvi uvjeti za priključenje korisnika, a prva ulica koja će se urediti bit će Haulikova, rekla je K. Malenica i dodala:

- Na Gornjem Mekušju je odrađeno 75 posto kanalizacije. Sada se radi u Ulici Otok i na Mekušanskoj cesti se izvode priključci. Na Maloj Švarči odrađeno 76 posto kanalizacije. Radi se na Ulici Mala Švarča te vodoopskrba u ulicama Luke i Vinički Put.

Što se tiče Grupe 5 koju čine Jamadol, Jozefinska, Tušmer i Belajske Poljice, ta su gradilišta u visokom stupnju gotovosti i još se čeka asfaltiranje pojedinih ulica, rečeno je, kao i da je na Donjoj Švarči položeno 93 posto cjevovoda i da se izvode kućni priključci.

- Izgrađeno je postrojenje za solarno sušenje mulja i završen je probni rad – imamo tri do četiri puta smanjenje volumena mulja, podsjetila je K. Malenica.

Gradonačelnik Damir Mandić je rekao da u sklopu ovog projekta Grad Karlovac izdvaja oko 13 milijuna eura, uglavnom za uređenja, i to najviše u Zvijezdi kao zaštićenoj cjelini. Dodao je da će se u subotu postaviti dvotjedna izložba infografika o radovima u sklopu ovog projekta na glazbenom paviljonu.

- Do kraja godine će sve pokrajnje ulice u Hrnetiću biti asfaltirane, što je više od tri kilometara. Sljedeće godine će se više od milijun eura izdvojiti za nove slojeve asfalta tamo gdje se radi po ovom projektu, dodao je Mandić i naglasio da se svi radovi izvode u roku.

Grad će insistirati da se korisnici priključuju na kanalizaciju "jer je ulaganje u kanalizaciju ulaganje u budućnost i briga o okolišu".

- Kuda god je prošao ovaj projekt podignut će se standard života, napomenuo je Mandić i dodao da su osigurana financijska sredstva za potporu onima koji posluju u Zvijezdi, osim bankama i kladionicama.

FOTO GALERIJA...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!