VIJESTI / KARLOVAC

GRADSKA POLITIKA

HSP Karlovačke županije oformio svoj "Gospodarsko-inženjerski tim": "Brojni su nedostaci u prometnoj infrastrukturi u Karlovcu". Evo što predlažu

HSP Karlovačke županije oformio svoj

Kako kažu, postoji problem odgovarajuće prometne signalizacije na obilaznici Turanj. Nedostatak je razlog čestih prometnih nesreća koje rezultiraju gubitkom ljudskih života.

Brojni nedostaci i evidentni problemi na cestovnoj infrastrukturi u Karlovcu su komunalno ali i političko pitanje. Zanimljivo da se njima pozabavila i stranka koja nije zastupljena u Gradskom vijeću, a radi se o  HSP-u. Stranka je, izvijestio je u priopćenju HSP Karlovačke županije, oformila svoj "Gospodarsko - inženjerski tim". 

- Uočeni su brojni nedostaci i problemi, raskopane i materijalom nepotrebno zakrčene prometnice u gradskim četvrtima Grabrik, Zvijezda, Novi Centar, Švarča i mjesnim odborima Hrnetić Novaki, Selce itd. Nedostatak i neoznačenost parkirnih mjesta gotovo u svim gradskim četvrtima - Banija, Rakovac, Grabrik, Duovac itd., kao i nepotrebna zakrčenost parkirnih mjesta vozilima izvan upotrebe u Novom centru i Zvijezdi, kažu u HSP-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Neadekvatni su šahtovi na cestama koji tonu ili su pak previše izbočeni (Dubovac, Mikšići, Jelaši, Duga Resa itd.), oborinske vode na prometnicama (posvuda po gradu, a osobito u gradskim četvrtima Banija, Novi Centar, Dubovac itd.). Tu je prijetnja prometu ruševnih zgrada u Zvijezdi, potreba žurnog dovršenja Kranjčevićeve ulice u Novom Centru (rotor Dubovac – vojarna Luščić), potreba izgradnje mostova preko Kupe - Rečica – Brođani i Gaza – Vodostaj, uređenje javnih prolaza u Krležinoj ul. na broju 5 i br. 13, nabrojali su HSP-ovci.

Kako kažu, postoji problem odgovarajuće prometne signalizacije na obilaznici Turanj. Nedostatak je razlog čestih prometnih nesreća koje rezultiraju gubitkom ljudskih života.


- Potreba je izgradnje cestovnih priključaka za Turanjsku zaobilaznicu prema poslovnoj zoni Gornje Mekušja, izgradnje rotora na Ilovcu kod pekare Monika zbog prometnih gužvi i uređenje svih postojećih gradskih podhodnika i stavljanje poslovnih prostora, gdje je to god moguće, u funkciju, navode još HSP-ovci.


 

HSP-ov Gospodarsko-inžinjerski tim, poziva gradske Karlovačke vlasti da posvete pozornost navedenim problemima i pristupe žurno u otklanjanju uočenih nedostataka iz domena prometne problematike grada Karlovca.

Izdvojeno


Reci što misliš!