VIJESTI / KARLOVAC

OTVOREN NATJEČAJ

Raspisan natječaj za imenovanje ravnatelja Teslinog centra na Rakovcu! Jedna kandidatkinja ne skriva ambicije, ne bi trebalo biti iznenađenja?

Raspisan natječaj za imenovanje ravnatelja Teslinog centra na Rakovcu! Jedna kandidatkinja ne skriva ambicije, ne bi trebalo biti iznenađenja?
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Postane li ravnateljica NTEC-a, Marušić Britvec će se moći vratiti i u Općinsko vijeće Općine Lasinja, gdje joj je mandat općinske vijećnice iz redova HDZ-a trenutno u mirovanju.

Nakon pola godina od službenog otvaranja Nikola Tesla Experience Centra u Karlovcu, raspisan je natječaj za izbor ravnatelja/ice ove nove županijske ustanove. Kako je u početku NTEC službeno bio dio Poslovne zone Korana, vodila ga je direktorica Martina Marušić Britvec (HDZ), a osnivanjem nove ustanove županica je imenovala privremenog ravnatelja i na tu dužnost bio je postavljen Mihovil Mates. 

Da nije dobro rješenje da Teslin centar bude dio Poslovne zone Korana, inače partnera na ovom projetku financiranom EU novcem, shvatilo se vrlo brzo. Kako je na sjednici Županijske skupštine u veljači ove godine prilikom donošenja odluke o osnivanju nove ustanove pojasnila direktorica Marušić Britvec, tijekom provedbe projekata detektirane su organizacijske poteškoće koje značajno utječu na projektom predviđeno da Poduzetnička zona Korana d.o.o. kao trgovačko društvo bude upravitelj Centra. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To se prije svega odnosilo na otežano odvajanje troškova rada na primarnim djelatnostima PZ Korane odnosno upravljanje poslovnom zonom od troškova rada na aktivnostima upravljanja Centrom. Isto tako trgovačko društvo prilikom prijave na natječaje na nacionalnoj i EU razini u djelatnostima kojima će se baviti Centar u nepovoljnom je položaju s obzirom na pravni oblik u odnosu na ustanovu.

Upravno vijeće NTEC-a koje vodi Martina Goršić donijelo je odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja ustanove 7. studenog, javni natječaj je objavljen 11. studenog, a otvoren je osam dana. Od kandidata se očekuje visoka stručna sprema i najmanje pet godina radnog iskustva u struci tehničkog, društvenog ili prirodnog usmjerenja. 


Direktorica PS Korana vraća se u NTEC?

Ponovimo kako direktorica Poslovne zone Korana Martina Marušić Britvec u razgovoru za KAportal nije skrivala ambicije da vodi novu ustanovu. U tome, osim eventualne podrške Upravnog vijeća ustanove, ne bi trebalo biti problema. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo joj je zeleno svjetlo ukoliko se odluči prijaviti na natječaj za ravnateljicu Tesle. 

Naime, pripreme za mogući prelazak u novu ustanovu krenule se dosta rano. Još početkom travnja Marušić Britvec tražila je mišljenje Povjerenstva može li se javiti na natječaj za radno mjesto ravnateljice ustanove Nikola Tesla Experience Centera Karlovac kojoj je osnivač Karlovačka županija. 

Ističe da bi, ukoliko bi bila izabrana na natječaju, dala ostavku na radnom mjestu direktorice trgovačkog društva Poduzetnička zona Korana d.o.o. koja vodi poslovni park u Logorištu. 

- Funkcija ravnateljice ustanove Nikola Tesla Experiance Center Karlovac ne može se smatrati upravljačkom funkcijom funkcije sukladno članku  5. stavku 7. ZSSI-a te stoga Martina Marušić Britvec ukoliko bude odabrana na javnom natječaju može biti imenovana ravnateljicom novoosnovane ustanove, odgovorili su iz Povjerenstva. 

Dođe li do toga, Marušić Britvec će se moći vratiti i u Općinsko vijeće Općine Lasinja, gdje joj je mandat općinske vijećnice iz redova HDZ-a trenutno u mirovanju. 

Inače, Marušić Britvec završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu 2014. godine, a četiri godine kasnije i jednogodišnji specijalistički studij "Priprema i provedba EU projekata".

Nakon petogodišnjeg iskustva rada u LAG-u Vallis Colapis, u kojem od 2017. godine radi kao voditeljica odjela za društvene djelatnosti, karijera je nastavila na čelnoj funkciji Poslovne zone Korana. Hoće li postati nova ravnateljica NTEC-a znat će se uskoro.

Izdvojeno


Reci što misliš!