VIJESTI / KARLOVAC

BESPOVRATNA SREDSTVA

Energetski se obnavlja devet višestambenih zgrada kojima upravlja Petračić projekt, ukupna vrijednost investicije iznosi 5,4 milijuna eura

Energetski se obnavlja devet višestambenih zgrada kojima upravlja Petračić projekt, ukupna vrijednost investicije iznosi 5,4 milijuna eura

Petračić je napomenuo da su na glavnini radova angažirani izvođači iz Karlovca, pa novac ostaje u lokalnoj zajednici

Vlasnik i direktor tvrtke Petračić projekt Davor Petračić je izvijestio u ponedjeljak u Karlovcu da se provode energetske obnove na devet višestambenih zgrada kojima je to poduzeće upravitelj. Uskoro će započeti obnova na još dvije, a ukupna vrijednost tih ulaganja 5,4 milijuna eura, od čega je 3,3 milijuna eura bespovratnih i osigurani su iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru instrumenata Europske unije sljedeće generacije.

Naveo je i da su na glavnini radova angažirani izvođači iz Karlovca, pa novac ostaje u lokalnoj zajednici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uštedjet će se barem 50 posto u potrošnji toplinske energije. Dvije zgrade u Naselju Marka Marulića će dobiti zasebno grijanje, svoju toplinsku stanicu – grijat će se na plin, na kondenzacijski bojler i time će se dodatno smanjiti troškovi stanovanja, rekao je Petračić. Rekao je da je natječaj preferirao veće objekte s više stanara.

- Uspjeli smo dobiti 11 ugovora – na dvije obnova još nije započela, a rok je kraj sljedeće godine. Jedna zgrada je na Dubovcu, a na Gazi dvije, na Rakovcu jedna, a većina je u Naselju Marka Marulića. Na Rakovcu i Dubovcu će radovi završiti do kraja godine, a na ostalim lokacijama naredne, naveo je Petračić i dodao da će nakon Nove godine biti raspisan natječaj za financiranje energetskih obnova nacionalnim sredstvima.

Izdvojeno


Reci što misliš!