VIJESTI / KARLOVAC

NEDOVOLJNO MJESTA

Parkirališni kaos u Grabriku! Rat za mjesto limenih ljubimaca se vodi i ispod terase u Ulici M. Vrhovca, jučer je stanare kaznama "počastila" policija

Parkirališni kaos u Grabriku! Rat za mjesto limenih ljubimaca se vodi i ispod terase u Ulici M. Vrhovca, jučer je stanare kaznama

Problem parkiranja je jedno od gorućih komunalnih problema koje gradska vlast mora intenzivnije rješavati. Na koji način, itekako će se raspravljati u budućem razdoblju

Problemi s parkiranjem našim svagdašnjim prisutni su u gotovo svim karlovačkim četvrtima no čini se ponajviše u Grabriku i na Rakovcu.

Čitatelj KAportala iz Grabrika Luka Barčić nam se požalio da je jučer policija podijelila kazne  vozilima koja su bila parkirana ispod terase u Ulici Maksimilijana Vrhovca 13 i to u noćnim satima tek nešto prije 2 sata ujutro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kazne su bile postavljene na sva vozila koja su bila parkirana iza drugih vozila. Neki stanovnici imaju dva automobila parkirana jedan iza drugoga. Automobil koji je bio parkiran posljednji dobio je kaznu, dok prvi automobil nije, uz obrazloženje da onemogućava drugom vozilu nesmetan izlazak, iako oba vozila pripadaju istom vlasniku. Molim vas da objavite ovu apsurdnu situaciju i pritisak koji policija vrši već neko vrijeme, kaže nam Barčić. 

Rekao je da nije jedini koji je dobio kaznu.


- I susjedi su bili parkirani ispod balkona zgrade, koji već godinama služi kao neka vrsta garaže. Mislim da je došlo vrijeme da se medijski progovori o problemu koji već godinama muči Grabrik. Oko nas su tri kafića – Jazz, Boletus, Makao, a tu je i igraonica Leptirići čiji gosti parkiraju i zauzimaju parkirališta ispred zgrada, dok mi stanovnici moramo svakodnevno tražiti parking, piše nam čitatelj.

Kaže da kada se stanari parkiraju ispod zgrade (balkona), sada dobivamo kazne.

- Ovo je kap koja je prelila čašu, i kao što sam napisao, smatram da je došlo vrijeme da se javno govori o ovome, rekao je. 

Svakako stoji da parkirališnih mjesta u Ulici M. Vrhovca nema dovoljno, no kako doznajemo od nekih stanara, vlasnici koji imaju dva automobila imaju praksu "čuvati" si mjesta ispod terase na način da samo pomiču automobile naprijed - natrag, odu s jednim, a ostave drugi. Tako stalno imaju svoje "rezervirano" parkirališno mjesto za što drugi stanari smatraju da također nije u redu.

Bilo kako bilo, problem parkiranja je jedno od gorućih komunalnih problema koje gradska vlast mora intenzivnije rješavati. Na koji način, gradnjom podzemnih i nadzemnih garaža, povećanjem parkirnih površina na uštrb zelenila, sve su to opcije o kojima će se u budućem razdoblju itekako raspravljati. 

Izdvojeno


Reci što misliš!