VIJESTI / KARLOVAC

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Slučaj Franković! Golubić (Možemo!) pozvao na odgovornost: Da nije bilo razumne odluke zapovjednika HVZ on bi i dalje sjedio na dvije stolice

Slučaj Franković! Golubić (Možemo!) pozvao na odgovornost: Da nije bilo razumne odluke zapovjednika HVZ on bi i dalje sjedio na dvije stolice

- Poštujem sve što se bude dešavalo u okviru zakona i dobrog obavljanja vatrogasnog posla, kazala je županica ali ustvrdila da ovo što se događalo s Frankovićem nije profesionalno

Slučaj vatrogasnog zapovjednika Karlovačke županije Gorana Frankovića i njegovo sad već čuveno "sjedenje na dvije stolice" dobio je medijsku pozornost ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini, pa je bilo za očekivati da će se o njegovom statusu polemizirati i na sjednici Županijske skupštine. 

Vijećnik iz redova Možemo! Dubravko Golubić podsjetio je na slučaj, te nabrojao čak tri nezakonitosti. Kako je rekao, zadržao je radno mjesto glavnog županijskog zapovjednika na osam sati tjedno i to aneksom a ne novim ugovorom o radu što je, tvrdi, nezakonito.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ugovor se za dodatni rad ne može sklopiti za radno mjesto s beneficiranim stažom a to je takvo radno mjesto. Za sklapanje ugovora o radu potrebna suglasnost matičnog poslodavca, Karlovačke županije koju nije dobio. Franković je na novom radnom mjestu ravnatelja Vatrogasne škole i koristio službeno vozila Vatrogasne zajednice KŽ što je također nezakonito, rekao je Golubić.

Rekao je i da on odgovara županici, pa pitao što je poduzela da se Franković kazni kao i svi odgovorni za materijalnu ali i moralnu štetu koja je napravljena. 


Županica je s govornice Županijske skupštine uglavnom ponovila ono što je već komunicirala u medijima a to je da se Frankovićeva karijera profesionalnog vatrogasca nije dovodila u pitanje. Međutim, dodala je da se on sam prijavio za ravnatelja Vatrogasne škole i to je bila njegova osobna želja. 

- Na vatrogasce možemo biti ponosni. Dobro je što su oni pokazali zajedništvo, podršku jedni drugima i poštovanje, kazala je županica te dodala da puno povjerenje iskazuje svim rukovoditeljima. 

- Ovdje sam rekla da poštujem sve što se bude dešavalo u okviru zakona i dobrog obavljanja vatrogasnog posla, kazala je županica ali ustvrdila da ovo što se događalo s Frankovićem nije profesionalno. 

Golubić je i sam prokomentirao cijelu situaciju i rekao nemaju zamjerki na rad vatrogasaca ali moraju upozoriti na nepravilnosti. 

- Ovaj postupak je duboko nemoralan jer kako je moguće da bude zapovjednik sustavu od 1.200 operativnih vatrogasaca u radnom odnosu 8 sati tjedno koje si određuje sam. Obezvređuje se radno mjesto zapovjednika, ima i beneficirani staž. Treba li nam da takav sa 8 sati na poslu tjedno. Zašto netko drugi nije bio imenovan, jesu li to kolege vatrogasci zaslužili? Cijenimo njihov posao, ali oni koji su mu to dopustili se rugaju nama i svim građanima koji su prisiljeni gledati takvu oholost, rekao je Golubić te pitao zašto ga županica koja ga imenuje nije ni mogla odmah razriješiti dužnosti.

- Da nije bilo razumne odluke zapovjednika Hrvatske vatrogasne zajednice koji su bili svjesni da se radi o nespojivim funkcijama Franković bi i dalje sjedio na dvije stolice i uživao beneficije, zaključio je vijećnik.

Izdvojeno


Reci što misliš!