VIJESTI / KARLOVAC

NAZOROVA BUDUĆNOSTI

Hoće li se u Nazorovoj izgraditi neboder od 20 katova? Urbanističko - arhitektonski natječaj donosi više rješenja, investitor je uključen u postupak odabira

Hoće li se u Nazorovoj izgraditi neboder od 20 katova? Urbanističko - arhitektonski natječaj donosi više rješenja, investitor je uključen u postupak odabira
foto ilustracija

Investitor je uključen u sam natječaj kroz svog imenovanog predstavnika i člana Ocjenjivačkog suda. Nakon odabranog rješenja, svi postupci će se rješavati ranije postignutim dogovorima, kazali su nam kratko u Gradu.

KAportal je prošlog tjedna pisao da je završen Urbanističko - arhitektonski natječaj za uređenje i izgradnju dijela javne gradske osi u Karlovcu, odnosno kompletno uređenje centra grada koji omeđuje Nazorova ulica, gradska tržnica i Autobusni kolodvor.

Ovaj dio grada koji spaja staru Zvijezdu i Novi centar zadnjih je godina prilično zapušten, a naročito se to odnosi na plato ispred pothodnika s ograđenim, ali nikad realiziranim gradilištem stambeno - poslovnog centra koji je po prvim planovima trebao imati i neboder simboličnog imena "Novi miljokaz" od dvadeset katova. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konačno je uređen, odnosno popločan plato ispred nebodera u Nazorovoj 7, a koji je vapio za obnovom jer je između više desetaka godina starih ploča izvirala trava, a same popucale ploče su već bile i opasne za prolaznike. Grad Karlovac je ovaj dio, inače pješačku zonu uredio u okviru "redovitog održavanja prometnih površina te taj prostor dovodi u prvobitno i funkcionalno stanje i ugrađuje nove opločnike", rečeno nam je u gradskoj upravi na naš upit. Procijenjena vrijednost radova je bila 34 tisuće eura s PDV-om.

Što nam pak donosi Urbanističko - arhitektonski natječaj trebali bi doznati do kraja mjeseca, kad će s radom završiti ocjenjivački sud. Javilo se 15 natjecatelja, arhitekata i arhitektonskih biroa, određen i je i nagradni fond za tri grupe nagrada u visini od 118 tisuća eura. Rješenje izabrano na natječaju trebalo bi dati podlogu za izradu urbanističkog plana uređenja tog dijela "glavne gradske osi", za projektiranje stambeno-poslovne zgrade i garaže, te uređenje javnih površina i sadržaja uže zone obuhvata.  

Hoće li biti nebodera ili će se ići na neko drugo rješenje izgleda zgrade u okviru stambeno - poslovnog kompleksa zasad možemo samo nagađati, no u karlovačkoj gradskoj upravi su na naš upit rekli da je investitor i vlasnik zemljišta u Nazorovoj uključen u natječajni postupak.

- Investitor je uključen u sam natječaj kroz svog imenovanog predstavnika i člana Ocjenjivačkog suda. Nakon odabranog rješenja, svi postupci će se rješavati ranije postignutim dogovorima, kazali su nam kratko u Gradu.

Predmet samo natječaja je, podsjetimo, bilo jedinstveno rješenje zone Nazorova kroz idejno arhitektonsko rješenje stambeno - poslovne zgrade "Centar Nazorova" i idejno rješenje javnih površina i javne garaže, kao i idejno rješenje zone "Sarajevska" i javne garaže u Sarajevskoj i trga uz tržnicu.

Izdvojeno


Reci što misliš!