VIJESTI / KARLOVAC

ŠTO JE SAD OVO?

Stanari Draškovićeve ulice na Gazi otjerali radnike koji su došli sondirati i ispitivati stanje temelja njihovih kuća, Milan Medić: Nisu im pokazali nalog

Stanari Draškovićeve ulice na Gazi otjerali radnike koji su došli sondirati i ispitivati stanje temelja njihovih kuća, Milan Medić: Nisu im pokazali nalog

- Obavještavamo vas da su danas, bez ikakve najave stanarima, radnici Vodovoda i kanalizacije, počeli kopati uzduž fasada zgrada u Draškovićevoj ulici na Gazi, piše Medić.

Iako su iz Vodovoda i kanalizacije najavili da će u Draškovićevoj ulici krenuti sondiranja kako bi se utvrdilo stanje temelja kuća u nizu, a kako ne bi došlo do oštećenja kod radova, iz Građanske inicijative koju predvodi Milan Medić stigao je dramatičan mail iz kojeg doznajemo da su neki stanari danas prijepodne otjerali radnike?!

- Obavještavamo vas da su danas, bez ikakve najave stanarima, radnici Vodovoda i kanalizacije, počeli kopati uzduž fasada zgrada u Draškovićevoj ulici na Gazi (vidite slike u prilogu). Na pitanja stanara, odgovoreno je da su to sondažne jame za ispitivanje temelja. Pošto radnici nisu bili u stanju pokazati nalog, stanari nekih zgrada su ih otjerali, piše Medić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavlja da "sve ovo svjedoči o potpunoj nestručnosti koja vlada u javnom poduzeću Vodovod i kanalizacija", te postavlja niz pitanja: Tko je naložio ove radove? Gdje je nalog za provođenje tih radova? Da li se iskopi provode po projektu koji je prošao javnu nabavu (i kada je provedena javna nabava za te radove)? Tko izvodi ove radove? Tko će platiti te ove istražne radove, jesu li oni previđeni i odobreni s troškovnikom projekta Aglomeracije? Koliko koštaju ti radovi?

- Toliko o transparentnosti, otvorenosti i dijalogu s građanima o kojima javno poduzeće Vodovod i kanalizacija i Grad Karlovac toliko govore u javnosti. Još jednom pozivamo sve medije da dođu na današnji sastanak koji je sazvalo poduzeće Vodovod i kanalizacija u 17h. Ukoliko zabrane sudjelovanje medijima na tom sastanku, bit će to još jedan prilog "transparentnosti, otvorenosti i dijalogu" sa zainteresiranom javnošću na projektu Aglomeracije o čemu ćemo dodatno obavijestiti Europsku komisiju, kaže Medić.

Podsjetimo, da će se krenuti u sondiranje i ispitivanje temelja kuća, a kako bi se izbjegla neželjena oštećenja uslijed radova, iz ViK-a su najavili jučer na tiskovnoj konferenciji a i danas su putem medija ponovili poruku:

- U skladu s najavom prema stanarima Draškovićeve te ponovljenim na jučerašnjoj konferenciji za medije, počeli su radovi na iskopu sondažnih jama uz objekte, a cilj te aktivnosti je utvrđivanje stanja temelja i eventualne potrebe za njihovim ojačanje, a o čemu će upute dati stručnjak za geomehaniku. Prema informacijama dobivenim od izvođača, ti iskopi bi se trebali provesti svi tijekom današnjeg dana, uz svaki objekt. Molimo stanare za razumijevanje i strpljenje, te da privremeno vozila parkiraju, primjerice na obližnjem parkingu iza JVP-a, jer se drugačije ne mogu izvesti istražni iskopi, napisali su u Vodovodu. 

dA 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!