VIJESTI / KARLOVAC

U DVA TERMINA

Antifašisti obilježili Dan oslobođenja Karlovca, stigli i predstavnici Možemo, vijećnik Ilić: Spomenik treba obnoviti ali ne u ovoj staroj varijanti

Antifašisti obilježili Dan oslobođenja Karlovca, stigli i predstavnici Možemo, vijećnik Ilić: Spomenik treba obnoviti ali ne u ovoj staroj varijanti

Postoji dosta ideja, dodaje, ali i ne i ozbiljna inicijativa koja bi trebala uključiti struku, a kako bi se novo rješenje uklopilo u vizuru grada i imalo svoj simbol i značaj, rekao je Ilić.

Karlovački antifašisti obilježili su Dan oslobođenja Karlovca polaganjem vijenca, a na devastiranom spomeniku u karlovačkom Perivoju, na Šetalištu dr. Franje Tuđmana zapaljeni su i lampioni s obilježjima Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Udruga antifašista je medijima poslala poziv za obilježavanje u 10.30 sati, a onda su naknadno promijenili termin o kojem, međutim, nisu obavijestili redakcije. Stoga smo kod spomenika zatekli samo delegaciju karlovačkog ogranka Političke platforme Možemo! koja je stigla kad i naš novinar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom da već više od 30 godina spomenik antifašističkoj borbi stoji i podsjeća na početak 90-ih kad je djelo kipara Vanje Radauša minirano, ali i da nema konkretne inicijative za obnovu, pitali smo članove Možemo! bi li i na koji način obnovili spomenik, ako dobiju priliku da participiraju u gradskoj vlasti.

- Nešto bi se trebalo pokrenuti po tom pitanju, napraviti neku varijantu spomenika i vrijeme je da se pokrenu ozbiljne inicijative oko toga. Ne u onoj staroj varijanti, ali da se spomenik ipak obnovi i ovaj dio grada dobije tu vizuru i da ima svoj dignitet i svoje mjesto, rekao je županijski vijećnik iz redova Možemo! Goran Ilić.


Postoji dosta ideja, dodaje, ali i ne i ozbiljna inicijativa koja bi trebala uključiti struku kako bi se novo rješenje uklopilo u vizuru grada i imalo svoj simbol i značaj. Predlaže da se rješenje nađe putem natječaja.

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!