VIJESTI / KARLOVAC

KARLOVAC BUDUĆNOSTI

Neboder u Nazorovoj prije imao i političke prijepore, arhitektica Lendler Adamec (Možemo): Rješenje izgleda dobro, na neke stvari se nije moglo utjecati

Neboder u Nazorovoj prije imao i političke prijepore, arhitektica Lendler Adamec (Možemo): Rješenje izgleda dobro, na neke stvari se nije moglo utjecati

Imamo već povijest urbanističko - arhitektonskih natječaja koji se nisu realizirali, to je bolna točka grada Karlovca, rekla je

O projektu gradnje nebodera u Nazorovoj ulici koji se po prvotnom rješenju trebao zvati "Novi miljokaz" a zbog specifičnog oblika neki su ga nazvali i "kaktusom" bilo je puno prijepora, te se zazivao Urbanističko - arhitektonski natječaj kako bi ipak struka rekla svoje i odredila kako će ovaj dio grada u budućnosti izgledati. 

Karlovačka gradska uprava je stoga raspisala natječaj za glavnu gradsku os koja osim projekta u Nazorovoj određuje i izgled dijela Sarajevske, područje sadašnjeg autobusnog kolodvora i željezničke stanice i dobili smo prvonagrađeni rad za koji je i gradonačelnik Damir Mandić ustvrdio da će obvezivati sve što će se u tom dijelu grada u budućnosti graditi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Arhitektica Vlasta Lendler Adamec je istaknuta članica Političke platforme Možemo! koja je zastupljena u Gradskom vijeću, pa smo je zamolili za komentar rezultata provedenog natječaja o kojem će zasigurno uskoro biti polemike i u Gradskom vijeć.

- Struka je rekla svoje na raznorazne način, a prvonagrađeno rješenje koliko smo vidjela i koje je svima dostupno izgleda dobro, rekla je Lendler Adamec za KAportal.


Dodaje da joj je osobno bilo najvažnije kako će se riješiti promet i čini joj se da je u tom segmentu odabrano dobro i kvalitetno rješenje.

- O samom neboderu i mi kao struka i Društvo arhitekata građevinara i geodeta Karlovac smo imali prijedloge i bili malo skeptični prema tome, no što je tu je i na to se nije dalo utjecati. Sretni smo što je natječaj sproveden i da prometno rješenje rješava sve ključne elemente, rekla je te dodala da bi bilo dobro da ne ostane sve samo na naeboderu nego da i cijeli sklop krene u realizaciju.

- Ne znamo namjeru investitora, to treba pitati U Gradu Karlovcu jesu li ozbiljni. Imamo već povijest urbanističko - arhitektonskih natječaja koji se nisu realizirali, to je bolna točka grada Karlovca. Dala bih priliku da se krene u nekom smjeru realizacje ključnog problema, a to je promet u tom dijelu grada, rekla je još Lendler Adamec.

Izdvojeno


Reci što misliš!