VIJESTI / KARLOVAC

ZVJEZDANI PROBLEMI

Napeto na gradilištu u Zvijezdi! Anita Ivković dežura da radnici ne zagrade ulicu, danas došlo i do sukoba?! Policiju ne zovu "jer samo pišu zapisnike"

Napeto na gradilištu u Zvijezdi! Anita Ivković dežura da radnici ne zagrade ulicu, danas došlo i do sukoba?! Policiju ne zovu

A. Ivković već dugo kampira, kako to opisuje, na početku Tijesne iz smjera Radićeve ne bi li pazila da ne radnici ne zatvore ulicu – iznijela je stolac na kojemu provodi dane.

Na gradilištu u Zvijezdi danas je bilo trzavica između stanara i radnika, a kako nam je ispričala Anita Ivković iz Tijesne ulice, došlo je čak i do fizičkog nasrtaja na njezinog supruga kojeg su, kako nam tvrdi, radnici gurali s ogradom.

- Danas je jedan radnik počeo agresivno stavljati ogradu pred moju kuću, a oko 13.30 su mog supruga čak i gurali s ogradom uz tvrdnje da je ta javna površina privatno vlasništvo i da tu nemamo pravo biti, priča Anita Ivković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako kaže, poslovođa je tvrdio da se nemamo pravo šetati po Radićevoj, a predstavio se kao pripravnik.

Radi se, naime, o incidentu s radnicima GIP Pionira, izvođača radova u Zvijezdi u sklopu projekta novčane vrijednosti veće od 67 milijuna eura "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa" kojega provodi karlovačka gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija.


Navodi da su prethodnog dana radnici htjeli ukloniti ploču na križanju Tijesne i Radićeve koja olakšava ili omogućava prolaz, a postavljena je nakon insistiranja stanara u ožujku, kako kaže A. Ivković nakon što četiri ili pet mjeseci nisu imali prolaz u Radićevu nego su bili usmjeravani na Strossmayerov trg, "a ulica do njega je u potpunosti raskopana i puna radnih strojeva".

Dodaje da danas nisu zvali policiju "jer ona samo piše zapisnike".

- Situacija se razriješila tako da su odlučili ogradom zatvoriti Radićevu. Nemaju pristupa niti hitna medicinska pomoć niti vatrogasci, a ne može se niti u matični ured – navodi.

Za našeg razgovora su se pješaci nastojali provući mimo ograde da bi došli do knjižare Kršćanske sadašnjosti, odnosno neki su maturanti preskakali prepreke na putu do picerije i dalje na maturijadu.

A. Ivković već dugo kampira, kako to opisuje, na početku Tijesne iz smjera Radićeve ne bi li pazila da ne radnici ne zatvore ulicu – iznijela je stolac na kojemu provodi dane.

- Radovi su tu započeli 1. kolovoza prošle godine. Drugog prosinca sam slomila ruku kad sam pala na izlasku iz kuće. Prije toga smo ih molili da poravnaju površinu ulice. Niti nakon toga nisu htjeli udovoljiti našoj molbi dok nisam izvukla stolac na ulicu i počela kampirati. Nakon toga su nasuli jedan dio ulice, uz naš ulaz. Taj slučaj mog ozljeđivanja rješavaju odvjetnici – kaže A. Ivković.

Zatražili smo očitovanja GIP Pionira i Vodovoda i kanalizacije, no nisu stigla do zaključenja teksta.

Izdvojeno


Reci što misliš!