GDJE I KAD?

PREKRASNA VEČER

"Klasika u parku" još jednom oduševila Karlovčane i najavila sadržajno gradsko ljeto - uskoro slijedi i "Opera u Šancu"

Još jedno izdanje "Klasike u parku" istinski je oduševilo Karlovčane. Svojevrsni uvod u proslavu Dana grada i naredni period od skoro mjesec dana u kojima će grad obilovati događanjima privukao je i ove godine mnogobrojne građane na Promenadu, a Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac, i ovog puta u simfonijskom izdanju uz pojačanja iz Zagrebačke filharmonije Simfonijskog orkestra HRT i orkestara HNK u Zagrebu i Rijeci, pod ravnanjem Vetona Marevcija, svima je još jednom pružio zaista prekrasno predvečerje.

Na programu su bili redom biseri klasične glazbe: Brahmsov "Mađarski ples br. 1", Dvořákovi "Slavenski plesovi" (br. 1 i br. 8 iz opusa 46 te br. 2 iz opusa 72), Gotovčevo "Simfonijsko kolo", Šostakovičev "Valcer iz jazz suite br. 2", zatim "Valcer cvijeća" iz baleta "Orašar" Petra Iljiča Čajkovskog te "Farandola" iz suite "Arležanka" Georgesa Bizeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Valja napomenuti da su ove godine u muziciranju karlovačkih glazbenika i njihovih kolega mogli po prvi puta u subotu uživati i Slunjani, a Karlovčanima najaviti da ćemo se s ovom vrsnom skupinom glazbenika družiti vrlo uskoro opet - 5. srpnja uz također već tradicionalan program "Opera u Šancu", kada će uz soliste iz HNK Split i PHPD Zora izvesti Gotovčev "Ero s onog svijeta". 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!