VIJESTI / KARLOVAC

Nova pravila

Korištenje punjača za električne automobile u Sarajevskoj, na Šufflayjevom trgu i u ulici Prilaz Korani će se naplaćivati

Korištenje punjača za električne automobile u Sarajevskoj, na Šufflayjevom trgu i u ulici Prilaz Korani će se naplaćivati

Besplatno će se moći koristiti oni preko puta Nikola Tesla Experience centra jer je to obveza po projektu koji je financiran iz Europske unije

Grad Karlovac je na razdoblje od godine dana povjerio tvrtki Hobaca iz Zagreba posao upravljanja punjačima za električne automobile u Sarajevskoj, na Trgu Milana Šufflaya te u ulici Prilaz Korani i ubuduće će se plaćati korištenje tih naprava, izvijestili su u srijedu iz gradske uprave, a od kada točno će se početi naplaćivati nisu precizirali.

Riječ je o pilot-projektu nakon čije provedbe "će biti odlučeno što i kako dalje". Iz Grada Karlovca su podsjetili da su punjači pušteni u rad 2019. i 2020., da ih se moglo do sada koristiti bez naplate te su napomenuli da je s obzirom na sve veći broj električnih automobila i shodno tome sve veću potražnju odlučeno "potražiti novo rješenje gospodarenja modelom električnih punjača".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Također, smatramo da smo kao jedinica lokalne samouprave učinili sve kako bismo dali poticaj za uvođenje moderne i suvremene tehnologije električnih automobila u opticaj. Stoga smo obavili razgovore s više potencijalno zainteresiranih poslovnih subjekata koji bi bili raspoloženi upravljati postojećim električnim punionicama. Samo jedan je pokazao zainteresiranost i želju za upravljanje postojećim punjačima. Od njega smo zaprimili pismo namjere, obavili razgovor oko modela upravljanja i dogovorili pilot projekt komercijalizacije mjesta za punjenje električnih vozila – naveli su iz gradske uprave.

Nastavili su da je, "uzimajući u obzir ulaznu cijenu električne energije na postojećim punjačima i cijene koje su aktualne na tržištu", predložena cijena od 47 centi po kilovatsatu, što ne uključuje porez na dodanu vrijednost.


- U vlasništvu Grada Karlovca su i punionice na parkiralištu preko puta Nikola Tesla Centra na Rakovcu, koje su za sad otvorene svima i besplatne, što je obveza iz ovog projekta financiranog iz fondova Europske unije – dodalo se iz Grada.

Izdvojeno


Reci što misliš!