VIJESTI / KARLOVAC

Primjeri dobre prakse

Karlovačko izaslanstvo s partnerskim iz Turske posjetilo Tauragė u Litvi i najveću vjetroelektranu u toj zemlji

Karlovačko izaslanstvo s partnerskim iz Turske posjetilo Tauragė u Litvi i najveću vjetroelektranu u toj zemlji
Pixabay

Riječ je o projektu "Udružujemo snage za projekt zelene budućnosti" čiji je nositelj turski grad Çine, a čija je ukupna novčana vrijednost 112.609 eura i koji traje do 1. studenog

Izaslanstvo Grada Karlovca je u sklopu projekta "Udružujemo snage za projekt zelene budućnosti" posjetilo Tauragė u Litvi gdje su se upoznali s dobrim primjerima u primjeni "zelene i održive politike", izvijestila je gradska uprava.

Osim karlovačkog, u posjeti je bilo i izaslanstvo turskog grada Çine jer je osnovni cilj projekta ukupne novčane vrijednosti 112.609 eura koji traje do 1. studenog "prijenos znanja i unapređenja dijaloga između Europske unije i Republike Turske s naglaskom na jačanje kapaciteta prijavitelja kroz pružanje znanja i iskustava stečenih na području održivih energetskih i klimatskih projekata".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Çine kao nositelj projekta će pripremiti i razraditi akcijski plan održive energije i klime koristeći karlovačka iskustva – objašnjeno je iz karlovačke gradske uprave i napomenulo da je u tom slučaju Karlovac primjer dobre prakse.

U Litvi se obišlo javne ustanove sa solarnim panelima, gradske tvrtke, centar za gospodarenje otpadom, punionice električnih autobusa, a i najveću vjetroelektranu u toj zemlji. Ovo je treći susret projektnih partnera, a drugi je bio u svibnju u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!