VIJESTI / KARLOVAC

U ILIRSKOJ DVORANI

Ivana Kekin, kandidatkinja stranke Možemo za šeficu države u Karlovcu: Želim biti Predsjednica nove generacije

Ivana Kekin, kandidatkinja stranke Možemo za šeficu države u Karlovcu: Želim biti Predsjednica nove generacije

Draženka Polović je najavila da će u stranačkim prostorijama na karlovačkoj tržnici dežurati ponedjeljkom navečer i primati građane.

Saborska zastupnica Ivana Kekin je u ponedjeljak u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovcu na tribini stranke Možemo "Uvod u političku jesen" kao predsjednička kandidatkinja izjavila da želi biti predsjednica Republike Hrvatske nove generacije.

Ustvrdila je da su se građani mnogo puta razočarali u političare, pa postoji rašireno uvjerenje da su svi političari isti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- S ponosom za sebe kažem da sam političarka, otvaram nov pogled na stvari i tako ću nastaviti i dalje – poručila je.

Istaknula je da voli saborski rad i da se Možemo najviše bavi temama javnog dobra i općeg interesa, a ona posebno reformom zdravstva, ženskim pravima, pomorskim dobrom i mentalnim zdravljem. Napomenula je i da su česti komentari kako su saborski zastupnici i Predsjednik nemoćni.


- Kada je Hrvatska demokratska zajednica predlagala koncesioniranje plaža napravili smo veliku buku i prijedlog je povučen. Upravo te teme s kojima sam se bavila nisu teme oko kojih bi se ljevičar i desničar posvađali. Vjerujem da bi se svi složili s time da treba regulirati kockanje, ako postoji epidemija kockanja u zemlji ili da nije u redu pustiti nekoga tko je nasilan prema partnerici da je ubije ili da nije u redu da se zdravstvo privatizira na grub i besraman način kako se sada događa – rekla je I. Kekin.

Ustvrdila je da postoji potpuna kriza upravljanja "onime što je naše".

- Institucija Predsjednice ima veliku vidljivost i snagu. Nisu se u dovoljnoj mjeri koristili alati sazivanja sjednica Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, kao i davanja zakona na ocjenu ustavnosti. Dosadašnji predsjednici nisu koristili svoju ulogu da upozore kako se zanemaruje javni interes u ovoj zemlji – izjavila je I. Kekin.

Upitana za njezine stavove glede pandemije kovida-19 odgovorila je da se zalagala za cijepljenje sukladno pravilima liječničke struke i znanstvenim spoznajama i da ne bi bilo toliko mrtvih da se prikladno rukovodilo za pandemije.

- Vlast je politikanstvom prokockala ono malo povjerenja što je postojalo u struci – kazala je I. Kekin.

Ustvrdila je i da ne postoji opravdanje za rusku agresiju na Ukrajinu i da napadnutoj zemlji treba pružiti humanitarnu pomoć, primiti njezine izbjeglice i pomoći s edukacijama na teme posttraumatskoga stresnog poremećaja, razminiranja i procesuiranja ratnih zločina.

- Potrebno je ići prema kraju sukoba. Za to se moraju početi stvarati uvjeti. Bilo bi preuzetno za jednu političarku iz Hrvatske da kroji nekome mir – dodala je I. Kekin.

Saborska zastupnica Draženka Polović je rekla da joj se s parlamentarnim izborima "preokrenuo život".

- Sedma izborna jedinica je doista ogromna i nije mi djelovalo vjerojatno da ćemo proći prag. Ulazak u Hrvatski sabor me ustrašio. Zapitala sam se hoću li to moći odraditi, hoću li se naći na listama onih koji nikada ništa ne kažu, hoću li nešto loše napraviti. Dobro je što je rad u Hrvatskom saboru zanimljiv i izazovan i što ne dozvoljava da se uljuljka, a dobro je i to što se može govoriti uime obespravljenih i onih koji imaju neki problem. Veseli me rad na terenu – navela je D. Polović.

Najavila je da će u stranačkim prostorijama na karlovačkoj tržnici dežurati ponedjeljkom navečer i primati građane.

- U Hrvatskom saboru je loša razina rasprave. Zastrašujuće jednostavno se izgovaraju uvrede i poluistine, od kojih se onda ljudi moraju braniti. Ne mogu se naviknuti na nepodnošljivu lakoću takvog govora. Muči i nedostatak logike u tim izlaganjima. Teško mi je u ulozi političarke. To ima jako negativnu konotaciju i građani su podozrivi. S tvrdnjom da su svi isti se teško nosim. Ne možemo pitati sve što bismo htjeli. Vrlo smo ograničeni procedurom i tehnikom rada. Usprkos strahu me dočekala nevjerojatno dobra atmosfera u klubu s dvije posvećene djelatnice. Grozno je vidjeti praznu sabornicu na televiziji, ali mi često sjedimo u klupskim prostorijama i raspravljamo prateći plenarnu raspravu na velikom ekranu, pa odlazimo reagirati – opisala je D. Polović.

Ustvrdila je da stranci Možemo ne manjka entuzijazma i da bi voljela kada bi ta opcija osvojila vlast na lokalnoj razini.

- Više ne mogu biti u oporbi. Karlovac našom pobjedom time ne bi ništa izgubio – bio bi samo na dobitku – rekla je D. Polović.

Koordinator karlovačkog Možemo Dobriša Adamec je naveo da se stranka širi po broju i vještinama.

- Jako smo dobro naučili kako grad funkcionira. Program radimo i brusit ćemo ga kroz komunikaciju s ljudima. Bitno nam je da znamo što ćemo raditi kad preuzmemo vlast – rekao je Adamec.

Izdvojeno


Reci što misliš!