VIJESTI / KARLOVAC

Do 21. studenog

U Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu otvorena izložba hiperrealističkih portreta Eugena Varzića "Ma de": "Ovakve radove dugo nismo imali"

U Galeriji

Izložbu je otvorio ravnatelj Muzeja grada Karlovca Igor Čulig, a može se razgledati do 21. studenog.

U srijedu je u Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu i u organizaciji Muzeja grada Karlovca otvorena izložba slika Eugena Varzića "Ma de" s portretima, a voditeljica Galerije Aleksandra Goreta je navela da je se ta izložba pripremala dvije godine i da je fantastična.

- Ovakve radove dugo nismo imali – naglasila je A. Goreta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povjesničarka umjetnosti Iva Körbler je navela da je riječ o hiperrealizmu, a za Varzića je rekla da je umjetnik mlade generacije koji spada u red slikara koji su meštri od zanata.

- To majstorstvo je plod njegova talenta. On je jedan od umjetnika koji živi svoje djelo. Zasićeni smo informacijama 24 sata da više naš mozak ne može obraditi niti slike niti riječi, pa trokira. Zato je bitno ovakvo slikarstvo. Ovakvim portretima onih koji su iskusili vrlo velik raspon emocija se pokazuje da se i dalje može doprijeti do naše srži, do naše ljudskosti, da se umjetničkim djelom može probiti barijera. To je važno da nas se malo potakne, da se malo trgnemo – ocijenila je I. Körbler.


Varzić je ustvrdio da nikad nije čuo tako lijepe riječi na otvorenju neke od svojih izložbi.

- To mi je vjetar u leđa da guram ovu svoju priču do kraja koliko mogu – rekao je Varzić.

Dodao je da su svojevremeno "dvojica tipova" grebala po jednoj njegovoj slici jer nisu mogli vjerovati da je to naslikano.

- Ljude zbuni tehnika, a želim da ona ne bude ispred priče – poručio je Varzić.

Izložbu je otvorio ravnatelj Muzeja grada Karlovca Igor Čulig, a može se razgledati do 21. studenog.

Varzić će u četvrtak i petak u Galeriji "Vjekoslav Karas" voditi radionice. Diplomirao je slikarstvo u Rijeci 1999. godine, a izlagao je na četrdesetak samostalnih izložbi i na više od stotinu kolektivnih. Usavršavao se u Madridu.

Izdvojeno


Reci što misliš!