VIJESTI / KARLOVAC

POTOP U KARLOVCU

Kupa i Korana podivljale! Rijeke i dalje rastu, ministar Medved u Brodarcima: Zašto je ovdje zastala izgradnja sustava obrane od poplave?

Kupa i Korana podivljale! Rijeke i dalje rastu, ministar Medved u Brodarcima: Zašto je ovdje zastala izgradnja sustava obrane od poplave?

Ovog trenutka ćemo poduzeti sve što možemo u ovakvim situacijama, a onda i da možemo napraviti trajnu zaštitu od visokih vodostaja, kaže potpredsjednik Vlade RH

Rijeka Kupa je večeras u 21 sat u Karlovcu bila na ogromnih 826 centimetara ali i dalje raste. Na rubu je proglašenje izvanrednog stanja, dok je njezina pritoka Korana na 790 i već je par sati proglašen najviši stupanj obrane od poplave. 

Koliko to stanovnicima poplavljenih područja znači treba vidjeti, no danas je zajedno s predstavnicima Stožera civilne zaštite, Grada Karlovca i Karlovačke županije, te Hrvatskih voda, poplavom ugroženo područje u Karlovcu teren obišao  potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nakon što je u Brodarcima upoznat sa situacijom na karlovačkom području, očekivanim vodostajem Kupe i svim poduzetim aktivnostima, ministar Tomo Medved naglasio je da će Vlada, bude li potrebno, osigurati potrebnu pomoć, u sredstvima, materijalu, dodatnim snagama, izvijestio je Grad Karlovac. 

Kako dodaju, ministra je zanimalo "zašto je zastala izgradnja sustava obrane od poplava na Brodarcima, posebno kada je pripremljen projekt i novac osiguran". Pozvao je, dodaje se,  sve na pronalazak najboljeg rješenja.


FOTO GALERIJA...

- Ovog trenutka ćemo poduzeti sve što možemo u ovakvim situacijama, a onda i da možemo napraviti trajnu zaštitu od visokih vodostaja. Bitno je razumijevanje građana; zaista sve činimo za opći interes. Nitko ne krši zakone niti propise o zaštiti okoliša. Nije ovo jedina takva situacija, bila je i u Hrvatskoj Kostajnici pa smo pronašli rješenje. Ovdje je prisutno određeno protivljenje dijela mještana, ali vjerujem da će se to vrlo brzo riješiti i da ćemo riješiti to pitanje u Brodarcima na zadovoljavajući način. Nema niti jednog razloga da svaki put kad je visok vodostaj, ovdje imamo probleme i angažman tolikog broja ljudi i sredstava i, ono najgore, štetu koju voda nosi. Idemo pokušati pronaći rješenje prihvatljivo svima; nema apsolutno ni jedan razlog da se to ne napravi, poručio je ministar Tomo Medved.

Karlovac, sigurno je, neće biti obranjen od poplava dok se ne izgradi cjelokupni sustav obrane od poplava, a hoće li i to rješenje u koje se ulaže ogroman novac, treba tek vidjeti. Do tada, onima koji svoja imanja gledaju pod vodom to baš i nije neka utjeha,

Izdvojeno


Reci što misliš!