VIJESTI / KARLOVAC

NAKON POTOPA

Brodarci u poplavi pretrpjeli veliku štetu, mještani ljuti na neke svoje susjede: Zbog pojedinaca nemamo protupoplavni zid uz Kupu FOTO GALERIJA

Brodarci u poplavi pretrpjeli veliku štetu, mještani ljuti na neke svoje susjede: Zbog pojedinaca nemamo protupoplavni zid uz Kupu FOTO GALERIJA

Argumentacija dijela sela uz rijeku je da se ne protive zidu zbog toga što bi im kvario pogled, nego stoga što se voda s ceste ne bi brzo povlačila

Voda je naglo nadošla. Treba sagraditi zid, kao i na Drežniku, no oni iz kuća uz Kupu se bune protiv izgradnje tog zida jer žele gledati rijeku, a nebitno je što će sve poplaviti. Velike je gluposti bilo zbog toga, rekla je danas za KAportal 84-godišnja Katarina Vrbanić iz Brodaraca.

Zatičemo je kako sanira posljedice poplave u i oko svoje kuće u kojoj sama živi otkako joj je preminuo suprug, a navodi i da je njezin sin, čija je kuća nedaleko, također pretrpio štetu zbog poplava od prije par dana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Katarini su bili poplavljeni garaža i kuhinja, a u njezinoj kući je izrazit osjet vlage. Pokazuje nam da u kuhinji ne može otvoriti ladice i ormare.

- Voda je tu bila nekoliko sati. Nitko nije ponudio zaštitu – dodaje Katarina.


Malo dalje zatičemo Vesnu Vuljanić kako s pripadnicima svoje obitelji sanira oštećenja na kući, a stradalo je više kućanskih uređaja.

- Možda će propasti i pet metara drva – kaže.

Ovako su Brodarci izgledali u subotu...

Također kritizira one koji se protive izgradnji protupoplavnog zida.

- Ne gradi se zbog pojedinaca koji žele šetnicu – tvrdi V. Vuljanić.

Uto nailazi vozilo Crvenog križa i zastaje preko ceste kod susjeda. Mještani prilaze i iz kombija uzimaju isušivače vlage, a djelatnici Crvenog križa nas informiraju da je tih uređaja i više nego dovoljno i da su ih do sada podijelili 18 na Brodarcima i 12 na Borlinu.

U tom dvorištu zatičemo i Martinu Viljevac čija je također nastradala, što nam i pokazuje, mada smatra da je uzaludno.

- Kako gradonačelnik može reći da nije riječ o elementarnoj nepogodi. O čemu bi bila riječ, nego o elementarnoj nepogodi – pita dok nam pokazuje podrum i ostale prostorije koje su bile pod vodom.

Dodaje da je kuća osigurana, ali da je odšteta bijedna.

- Protupoplavni zid treba izgraditi, a ne gradi se zbog jedne osobe. Ljudi se boje zbog jedne osobe u selu, Maje Hrebac – kaže M. Viljevac.

M. Hrebac ne pronalazimo u kući, ali da njezinu majku koja odbija komentirati primjedbe i bilo što vezano uz poplave. Ta se kuća nalazi na cesti uz Kupu, a na tom potezu ne pronalazimo mještanina koji bi htio dati izjavu koja nije anonimna. Jedan je rekao da mu je Kupa poplavila dvorište i radionicu, no da je to normalno. Nema ništa protiv izgradnje zida, ako bi se podigla razina ceste. Argumentacija tog dijela sela je da se ne protive zidu zbog toga što bi im kvario pogled na rijeku, nego stoga što se voda s ceste ne bi brzo povlačila, a onda bi oni bili u glibu, kako su se izrazili.

FOTO GALERIJA...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!