VIJESTI / KARLOVAC

Mjesec hrvatske knjige

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" najavila bogat program za narednih 30 dana. Pogledajte koji sve književnici dolaze u Karlovac

Gradska knjižnica

Manifestacija se odvija diljem zemlje od 15. listopada do 15. studenog

Od 15. listopada do 15. studenog se održava manifestacija "Mjesec hrvatske knjige", a Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" iz Karlovca je najavila gostovanja književnika u tom razdoblju – Josipe Pavičić, Jelene Miholjević, Želimira Periša, Ines Marciuš Kruljac i Mladena Kopjara.

Novinarka J. Pavičić će predstaviti knjigu "Ja, pa ja i opet ja" koja tematizira narcisoidne osobe, glumica J. Miholjević svoju prvu zbirku poezije "Tvoj glas", a razgovarat će se i s Perišom o njegovu radu i o tome što misli o umjetnoj inteligenciji. Dobitnica Nagrade "Grigor Vitez" I. Marciuš Kruljac će gostovati na Odjelu za djecu i mladež, a Kopjar u Zelenoj knjižnici koja djeluje u kompleksu Slatkovodnog akvarija "Aquatika" povodom osme obljetnice početka djelovanja te ustanove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Održat će se i županijsko natjecanje u čitanju na glas za učenike od trećeg do osmog razreda osnovnih škola u Karlovačkoj županiji ne bi li se potaknulo čitanje iz užitka i stvaranje čitalačkih navika. Dodijelit će se i nagrade za najbolje radove prijavljene na natječaj za kratku priču "Tipka".

Predavanjima i izložbama će se obilježiti 150. obljetnica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, petstota obljetnica smrti Marka Marulića i stota godišnjica smrti Franza Kafke.

Izdvojeno


Reci što misliš!