GDJE I KAD?

ROĐENDANSKI KONCERTI

Mađarski nacionalni plesni ansambl gost na rođendanu Zorin doma - održat će dva koncerta 27. i 28. studenog

Mađarski nacionalni plesni ansambl gost na rođendanu Zorin doma - održat će dva koncerta 27. i 28. studenog

Gradsko kazalište „Zorin dom“ ove godine obilježava svoj 131. rođendan. Za tu veselu prigodu u goste Karlovcu i karlovačkom kazalištu dolazi Mađarski nacionalni plesni ansambl koji poziva gledatelje na živopisnu folklornu predstavu.

Predstava "Jeka Karpata" predstavlja najljepše plesove mađarskog govornog područja. Poseban naglasak stavljen je na originalnu i stilsku izvedbu. Legendarni csárdás, transilvanski i mađarski romski plesovi, stakleni kolutovi i naravno jedan od najvirtuoznijih svjetskih muških plesova 'legényes' - uključeni su u koreografiju tijekom koje gledatelji, makar samo duhom, od Rábaköza do Székelyfölda, od Sárköza do sela Matyó ili Dél Alfölda, mogu putovati zajedno s plesačima.

Koreografi: Zsuzsa ZS. Vincze, Zoltan Zsurafszky
Redatelj: Zoltan Zsurafszky
Fotografije: Sándor Csudai

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstava će se održati dva dana: ponedjeljak 27.11. u 19 sati i utorak 28.11. u 19 sati.
Ulaznice se mogu podignuti na blagajni kazališta Zorin dom i BESPLATNE su.

Plesači Mađarskog nacionalnog plesnog ansambla održat će i satove podučavanja najpopularnijih mađarskih narodnih plesova u malim grupama u svrhu povezivanja hrvatske i mađarske zajednice. Program traje do dva sata. I ovaj je program potpuno besplatan, a zainteresirani se trebaju prijaviti na e-mail adresu: [email protected]

Radionica će se održati 28.11. u 16 sati.

Izdvojeno


Reci što misliš!