GDJE I KAD?

UPOZNAJMO KULTURE

U kinu Edison počinje ciklus predstavljanja filmova i kultura zemalja svijeta - u veljači indijski filmovi

U kinu Edison počinje ciklus predstavljanja filmova i kultura zemalja svijeta - u veljači indijski filmovi

U kinu Edisonu danas počinje "Mjesec indijskog filma i kulture", ali i širi ciklus ovakvih događanja tijekom kojih će svakog mjeseca biti predstavljana filmska, ali i druga umjetnost i kultura različitih zemalja.

Početak "indijske veljače" službeno je danas u 14 sati, uz film "Stanley Ka Dabba", a važno je napomenuti da je ulaz na ovaj i sve ostale filmove potpuno besplatan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Narednih tjedana na rasporedu su filmovi "Kahaani" (13. veljače), "Queen" (20. veljače) i "Manjhi: The Mountain Man" (27. veljače), a u narednim tjednima održat će se i različiti popratni programi poput predavanja i radionica vezanih uz Indiju i indijsku kulturu.

Manifestacija je svečano otvorena danas ujutro u Karlovcu uz predstavnike Kina Edison i Kinokluba Karlovac, Grada Karlovca i Karlovačke županije te veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj Raja Kumara Srivastave, koji je izrazio veliko zadovoljstvo i ponos što će na ovaj način biti približene hrvatska i indijska kultura, ali i sve sličnosti koje imamo kao ljudi kroz filmove u kojima će se moći pronaći i hrvatski gledatelji, jer nose univerzalnu poruku, a ne "usko indijsku". 


- Posebno mi je drago što je to u Karlovcu, koji mi je drag i nisam u njemu prvi puta, štoviše, već sam se i okupao u Korani, koja mi je draža nego ocean, naglasio je.

Kako su nam najavili organizatori, nakon Indije slijedi predstavljanje Irske i Australije.

Izdvojeno


Reci što misliš!