GDJE I KAD?

FILMSKA PROSLAVA

Filmski Dan Europe! U kinu Edison besplatna projekcija bugarskog filma "Vasil" uz tombolu i domjenak, online još tri besplatna filma

Filmski Dan Europe! U kinu Edison besplatna projekcija bugarskog filma

Kino Edison ove godine je domaćin filmskog obilježavanja Dana Europe, u suorganizaciji s Deskom Kreativne Europe – Uredom MEDIA Hrvatske i Europe Directom Karlovac. 

Osnovna je poruka ovogodišnjeg Dana Europe – Slavimo naše priče! – uz predstavljanje četiri uspješna filma koja dolaze iz tri europske zemlje: Bugarske, Hrvatske i Slovenije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U četvrtak 9. svibnja, s početkom u 20 sati, tri će filma biti besplatno dostupna putem interneta, u trajanju 72 sata. Zainteresirani ljubitelji filma u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji imat će tako priliku pogledati filmove manje „vidljivih“, odnosno manje poznatih kinematografija. Svi su filmovi osvojili nagrade na međunarodnim filmskim festivalima. 

Osim toga, 9. svibnja, s početkom u 19 sati, u Edisonu se održava besplatna projekcija filma „Vasil“ (Španjolska, Bugarska), scenaristice i redateljice Aveline Prat, producentske kuće Distinto Films (Španjolska) te u koprodukciji s tvrtkom Activist 38 (Bugarska).


Nakon filma, DKE – Ured MEDIA Hrvatske, Europe Direct Karlovac i Kino Edison organiziraju i tombolu za sve posjetitelje ove besplatne projekcije, kao i prigodni domjenak nakon projekcije u Kinu. Ulaznice je potrebno preuzeti na blagajni Kina, a to je moguće svaki dan od 8 do 22 sata. ‍

Online će se, pak, moći pogledati bugarski dokumentarni film "Od Cremone do Cremone", hrvatski igrani film "Zbornica" te slovenski dokumentarni film "Krhki snovi". 

Svim filmovima možete besplatno pristupiti putem poveznice ispod pojedinog naslova uz promo kod: MEDIA2024. Filmovi se prikazuju na originalnom jeziku s prijevodom na engleski jezik. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!