UŽITAK ZA NEPCE
Danas na Promenadi počinju i "Okusi svijeta" uz bogatu ponudu jela i pića iz Perua, Čilea, Paname, Slovačke, Moldavije i Indije
Donosimo sve jelovnike iz svih kućica...
Danas kreće popratna manifestacija Međunarodnog festivala folklora - "Okusi svijeta", koja će nam pružiti prigodu da iskušamo gastronomske specijalitete zemalja sudionica. Svakog dana od srijede do subote kućice s jelima i pićima bit će otvorene od 17 do 23:30, a danas je na rasporedu i Cooking Show na kojem će gosti sami spravljati svoja jela. Donosimo vam i kompletnu ponudu po kućicama uz napomenu da se sva jela pripremaju prema originalnim receptima, u pravilu i s originalnim domaćim namirnicama:
INDIJA (Restoran Kintsugi)
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Majstorski ispiti položeni su i za autolakirere, elektromehaničare, fotografe, kozmetičare i pedikere, no te će diplome biti dodijeljene drugom prilikom.
-
Namjera je u filmu o caru Dioklecijanu prikazati kako se u rimsko doba živjelo razuzdano
-
Dodala je da je ovo prva generacija koja je u školovanje krenula i završila u novom prostoru na adresi Struga 33 na Gazi.
Glavna jela: Murgh Makhani (kremasti indijski curry od piletine u umaku od maslaca, rajčice i začina) i Tandoori chicken tikka (marinirani pileći ražnjići sa začinima).
Deserti: Ragi laddoo (slatkiš od prosenog brašna, palminog šećera, datulja i kikirikija) i Rice kheer (od basmati riže, mlijeka, orašida, kardamoma).
Pića: Mango lassi (kremasti napitak od jogurta i svježeg manga sa šećerom i kardamomom) i Thandai (napitak od mlijeka badema i začina).
PERU (Restoran Kvaka)
Glavna jela: Arroz chaufa (peruanska pržena riža), Aji de galina (kremasta piletina u umaku od čilija, kumina, jaja, oraha i parmezana, uz rižu), Causa rellena (slojevita hladna salata od pire krumpira, piletine, avokada i začina) i Lomo saltado (prženo meso s lukom i rajčicama uz pomfrit).
Deserti: Mazzamora morada (tradicionalni peruanski desert od ljubičastog kukuruza, voća i začina), Cremolada pina/mango (osvježavajući smrznuti desert od ananasa/manga) i Manjar blanco (kremasta poslastica od mlijeka i šećera).
Pića: Tres cruces (peruansko pivo), EL Capitan Pisco (koktel od vermoutha i Agnostura bittersa), Pina con licor (liker od ananasa/marakuje), Limonada de Maracuja.
SLOVAČKA (Restoran DP – Mrežnička kuća)
Glavna jela: Bryndzove halušky (knedlice s tradicionalnim slovačkim sirom i preprženom slaninom) i Zemiakove placky (krumpirove polpete uz umak od vrhnja).
Deserti: Makové šúľance (njoki s makom i šećerom) i Ryžový nákyp (desert od riže s kompotom, začinjen vanilijom i cimetom).
PANAMA (Restoran DP – Mrežnička kuća)
Glavna jela: Hojaldra con salchicha guisada (hrskavo tijesto uz kobasice u umaku), Ceviche panameno (svježe kozice marinirane u soku od limete s lukom, rajčicom i korijanderom) i Carimanolas panamenas (hrskavi kroketi od juke punjeni mesom).
Deserti: Arroz con leche (kremasti desert od riže kuhan u mlijeku s cimetom i vanilijom) i Mamallena (panamski puding od kruha, suhog voća i začina).
Pića: Chicha de limon (tradicionalni napitak od limuna), Chicha de saril (tradicionalni napitak od cvijeta hibiskusa, đumbira i cimeta), Chichita Panama (koktel od soka od ananasa i grejpfruta i Seco Herrerano) i panamski rum Bocatheva.
ČILE (Restoran Kristal)
Glavna jela: Empanadas de atun (empanade punjene tunjevinom, lukom, paprikom i začinima), Empanadas de pino i umak pebre chileano (empanade punjene mljevenim mesom, uz umak od rajčice, luka i začina), Chacarero (sendvič s tanko rezanom govedinom, mahunama, rajčicom i ljutom paprikom) i Completo (popularni čileanski hot dog s avokadom).
Deserti: Po’e (tradicionalni kolač od banana/bundeve i vanilije), Canejos (kolač od dizanog tijesta punjen kremom), Torrejas de Aroz (palačinke od riže uz miječnu karamelu ili čokoladu) i Milhojas (torta od hrskavog tijesta s mliječnom karamelom i orasima).
Pića: Cola de mono (napitak od mlijeka, kave, alkohola, vanilije i cimeta), Borgona (piće od vina Carmenere, voća i Cointreaua) i Serena Libre (koktel od pisco rakije, papaje i limuna i vina Carmenere).
MOLDAVIJA (Restoran Prikolica)
Glavna jela: Sarmale (listovi kiselog kupusa punjeni mljevenim mesom i rižom) i Placinte (tradicionalne pite punjene sirom, koprom i lukom).
Deserti: Alivanca (kolač od kukuruznog brašna, jaja i sira s grožđicama) i Cusma lui Guguta (torta od palačinki punjenih višnjama sa slatkom kremom od vrhnja).
Pića: Compot din zmeura (kompot od maline), Vishinata (liker od višanja) i Zmeurata (koktel od malina, votke i mente).
Izdvojeno
-
Istražiteljima je rekao da "neće čekati da taj njega prvi pukne" i da mu je već glava "izrezana od tih gluposti kad čeka da njega netko pukne"
-
-
-
U Karlovcu su ove godine izvedena tri uzorkovanja, dva puta rezultat je bio dobar, a jednom izvrstan.
Reci što misliš!