GDJE I KAD?

UŽITAK ZA NEPCE

Danas na Promenadi počinju i "Okusi svijeta" uz bogatu ponudu jela i pića iz Perua, Čilea, Paname, Slovačke, Moldavije i Indije

Danas na Promenadi počinju i

Donosimo sve jelovnike iz svih kućica...

Danas kreće popratna manifestacija Međunarodnog festivala folklora - "Okusi svijeta", koja će nam pružiti prigodu da iskušamo gastronomske specijalitete zemalja sudionica. Svakog dana od srijede do subote kućice s jelima i pićima bit će otvorene od 17 do 23:30, a danas je na rasporedu i Cooking Show na kojem će gosti sami spravljati svoja jela. Donosimo vam i kompletnu ponudu po kućicama uz napomenu da se sva jela pripremaju prema originalnim receptima, u pravilu i s originalnim domaćim namirnicama:

INDIJA (Restoran Kintsugi)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavna jela: Murgh Makhani (kremasti indijski curry od piletine u umaku od maslaca, rajčice i začina) i Tandoori chicken tikka (marinirani pileći ražnjići sa začinima).

Deserti: Ragi laddoo (slatkiš od prosenog brašna, palminog šećera, datulja i kikirikija) i Rice kheer (od basmati riže, mlijeka, orašida, kardamoma).


Pića: Mango lassi (kremasti napitak od jogurta i svježeg manga sa šećerom i kardamomom) i Thandai (napitak od mlijeka badema i začina).

PERU (Restoran Kvaka)

Glavna jela: Arroz chaufa (peruanska pržena riža), Aji de galina (kremasta piletina u umaku od čilija, kumina, jaja, oraha i parmezana, uz rižu), Causa rellena (slojevita hladna salata od pire krumpira, piletine, avokada i začina) i Lomo saltado (prženo meso s lukom i rajčicama uz pomfrit).

Deserti: Mazzamora morada (tradicionalni peruanski desert od ljubičastog kukuruza, voća i začina), Cremolada pina/mango (osvježavajući smrznuti desert od ananasa/manga) i Manjar blanco (kremasta poslastica od mlijeka i šećera).

Pića: Tres cruces (peruansko pivo), EL Capitan Pisco (koktel od vermoutha i Agnostura bittersa), Pina con licor (liker od ananasa/marakuje), Limonada de Maracuja.

SLOVAČKA (Restoran DP – Mrežnička kuća) 

Glavna jela: Bryndzove halušky (knedlice s tradicionalnim slovačkim sirom i preprženom slaninom) i Zemiakove placky (krumpirove polpete uz umak od vrhnja).

Deserti: Makové šúľance (njoki s makom i šećerom) i Ryžový nákyp (desert od riže s kompotom, začinjen vanilijom i cimetom).

PANAMA (Restoran DP – Mrežnička kuća)

Glavna jela: Hojaldra con salchicha guisada (hrskavo tijesto uz kobasice u umaku), Ceviche panameno (svježe kozice marinirane u soku od limete s lukom, rajčicom i korijanderom) i Carimanolas panamenas (hrskavi kroketi od juke punjeni mesom).

Deserti: Arroz con leche (kremasti desert od riže kuhan u mlijeku s cimetom i vanilijom) i Mamallena (panamski puding od kruha, suhog voća i začina). 

Pića: Chicha de limon (tradicionalni napitak od limuna), Chicha de saril (tradicionalni napitak od cvijeta hibiskusa, đumbira i cimeta), Chichita Panama (koktel od soka od ananasa i grejpfruta i Seco Herrerano) i panamski rum Bocatheva.

ČILE (Restoran Kristal)

Glavna jela: Empanadas de atun (empanade punjene tunjevinom, lukom, paprikom i začinima), Empanadas de pino i umak pebre chileano (empanade punjene mljevenim mesom, uz umak od rajčice, luka i začina), Chacarero (sendvič s tanko rezanom govedinom, mahunama, rajčicom i ljutom paprikom) i Completo (popularni čileanski hot dog s avokadom).

Deserti: Po’e (tradicionalni kolač od banana/bundeve i vanilije), Canejos (kolač od dizanog tijesta punjen kremom), Torrejas de Aroz (palačinke od riže uz miječnu karamelu ili čokoladu) i Milhojas (torta od hrskavog tijesta s mliječnom karamelom i orasima).

Pića: Cola de mono (napitak od mlijeka, kave, alkohola, vanilije i cimeta), Borgona (piće od vina Carmenere, voća i Cointreaua) i Serena Libre (koktel od pisco rakije, papaje i limuna i vina Carmenere).

MOLDAVIJA (Restoran Prikolica)

Glavna jela: Sarmale (listovi kiselog kupusa punjeni mljevenim mesom i rižom) i Placinte (tradicionalne pite punjene sirom, koprom i lukom).

Deserti: Alivanca (kolač od kukuruznog brašna, jaja i sira s grožđicama) i Cusma lui Guguta (torta od palačinki punjenih višnjama sa slatkom kremom od vrhnja).

Pića: Compot din zmeura (kompot od maline), Vishinata (liker od višanja) i Zmeurata (koktel od malina, votke i mente).

Izdvojeno


Reci što misliš!