GDJE I KAD?

U KAZALIŠTU

"Lažljivica" beogradskog Ateljea 212 oduševila prepuni Zorin dom - publika dugim ovacijama ispratila glumice

Rasprodano Gradsko kazalište Zorin dom sinoć je ugostilo čuveni beogradski Atelje 212, koji se domaćoj publici predstavio predstavom „Lažljivica“ Nikolaja Koljade, u režiji Stefana Sablića. Toplu i duhovitu priču o dvjema starijim ženama – Serafimi Margaritovnoj i Margariti Serafimovnoj publici su donijele legendarne glumice Jelisaveta Seka Sablić i Gorica Popović.

Predstava, koju je publika ispratila stajaćim ovacijama, na humorističan način donosi priču o samoći, prijateljstvu, prolaznosti i velikim snovima dviju žena koje se susreću u neuglednom provincijskom muzeju nacionalne povijesti i nepotrebnih relikvija. Muzej je zapravo muzej laži, zabluda, korupcije, nepravde i prošlosti. Dvije antijunakinje – jedna željna osvete, a druga pomirena sa sistemom u kojem živi – susreću se u svojoj osamljenosti i ogorčenosti, dovodeći u pitanje viđenje svijeta i istine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstava „Lažljivica“ u nekoliko je navrata oduševljavala hrvatsku publiku, a njen autor Nikolaj Koljada jedan je od najomiljenijih suvremenih autora.

Podsjetimo, osim beogradskog Ateljea 212, u novoj sezoni karlovačkog Zorin doma, publiku očekuju brojna gostovanja, kao i šest premijernih naslova: „Tesla project“, „Zlogrba“, „Kamo se ide kad se odlazi“, „Pir malograđana“, „Čudesna šuma“, „Putar i parizer“ te obnova predstave „Grane smo na vjetru“.


(foto: Filip Granić)

Izdvojeno


Reci što misliš!