GDJE I KAD?

VESELO NA DUBOVCU

Vikend na Starom gradu - u subotu "Dani pčela", u nedjelju Kestenijada uz bogat program za sve generacije

Vikend na Starom gradu - u subotu

Zanimljiv vikend očekuje nas na Starom gradu Dubovcu. U subotu se, naime, održavaju tradicionalni "Dani pčela", po prvi puta na ovoj lokaciji, dok je u nedjelju vrijeme za već tradicionalnu Kestenijadu.

U subotu se u organizaciji Pčelarskog društva Karlovac održavaju 27. Dani pčela i 24. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta gorskih medova. Program počinje u 10 sati uz prigodan program i podjelu priznanja školarcima za najbolje likovne radove, a od 10:30 do 16:30 svi posjetitelji moći će razgledati izložbu pčelarske opreme, alata i pribora, izložbu pčelarske literature, izložbu likovnih radova učenika i učenica karlovačkih škola, sudjelovati na radionici izrade okvira i likovnoj radionici za najmlađe, ali i degustirati različite vrste meda. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 17 sati prof. Dražen Lušić održat će predavanje na temu meda, a u 18:30 održat će se podjela priznanja najbolje ocijenjenim medovima.

Izložbeni i radionički dio programa bit će na Starom gradu i u nedjelju kada se održava i tradicionalna Kestenijada u organizaciji OPG Kolenc i uz potporu Turističke zajednica grada Karlovca. 


Cjelodnevni program počinje u 10 sati nastupom karlovačkih bubnjara Carolosboom i traje sve do 19 sati.


Točno u podne na rasporedu je Dubovačka tura gdje će svi zainteresirani imati priliku u pratnji lokalnog vodiča saznati najzanimljivije činjenice o ovom dijelu našeg grada. Mjesto polaska ture je plato ispred ulaska u Stari grad.

Posjet Kestenijadi prilika je za okusiti pečene kestene i marune iz karlovačkih i žumberačkih šuma ali i mnoge proizvode lokalnih OPG-a poput namaza kesten maze, piva s medom od kestena, meda od kestena, štrudle od kesten pirea, domaćih kolača od kestena ali isprobati jedinstvenu fuziju kesten pirea i mikrozelenja.

Muzeji grada Karlovca za vrijeme trajanja manifestacije uz kupljeni suvenir poklanjaju besplatan ulaz na Branič kulu a mnogi karlovački restorani i slastičarnice imat će narednih tjedana posebnu tematsku ponudu jela i slastica s kestenima.
Očekuje vas ugodna atmosfera a dobrodošli su i kućni ljubimci.

Najmlađe očekuje bajkaonica, radionica i igraonica, uz priče, izrade lutkica i nakita, Čovječe ne ljuti se s pijunima i kestenima i druge natjecateljske igre, a od 14 do 16 sati održava se i bubnjarska radionica za djecu i odrasle.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!