GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U petak u Zorin domu premijera zajedničke predstave karlovačkog i virovitičkog kazališta "Komšiluk naglavačke"

U petak u Zorin domu premijera zajedničke predstave karlovačkog i
virovitičkog kazališta

U petak u 20 sati u Zorin domu se održava karlovačka premijera nove predstave koju su u zajedničkoj koprodukciji pripremili Gradsko kazalište Zorin dom i Kazalište Virovitica. Riječ je o predstavi "Komšiluk naglavačke" nastaloj po tekstu Nine Mitrović, a u režiji Darija Harjačeka. U predstavi glumi ekipa karlovačkog i virovitičkog glumačkog ansambla: Draško Zidar, Mijo Pavelko, Antun Vrbenski, Igor Golub, Peđa Gvozdić, Goran Koši, Goran Vučko, Vanja Gvozdić, Sara Lustig, Nino Pavleković, Blanka Bart, Vlasta Golub i Goran Glavač.

"Komšiluk naglavačke" crnohumorna je drama koja počinje s Huklijom koji stoji na krovu nebodera, neodlučan u svojim nakanama: skočiti ili ne skočiti? (Ne)srećom, Bog odlučuje umjesto njega, objašnjava nam Huklija u svojem monologu-prologu te ga s leđa gurne preko ruba krova. Padajući, Huklija svjedoči privatnim sukobima i nedaćama u stanovima zgrade koju je osobno sagradio, kat po kat, a u tom mu se slobodnom padu, sukladno Murphyjevom zakonu mnogo više nego zakonima fizike, ubrzo pridružuju i ostali „letači“...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema riječima Nine Mitrović, autorice djela, mnoge su priče iz "Komšiluka" inspirirane stvarnim slučajevima koji su i danas prisutni. Stanovništvo odlazi trbuhom za kruhom, mladi iseljavaju iz zemlje. Politički ili financijski zaštićeni ljudi izmiču kaznama za počinjena nedjela. Siromaštvo i otkazi su postali realnost, kao i korupcija. Otužna slika ove države dobar je temelj za kazalište, a predstava "Komšiluk naglavačke" je dramu, nemirna i teška vremena zaodjenula u crni humor.

Svi oni koji propuste premijeru priliku da to nadoknade imat će već u subotu - također u 20 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!