GRAD KARLOVAC

ŽIVOT KOD "BRDA"

Svi vlasnici kuća ili poslovnih građevina u blizini deponija na Ilovcu mogu dobiti naknadu - ekološku rentu! U Gradu ih pozvali da podnesu zahtjeve

Svi vlasnici kuća ili poslovnih građevina u blizini deponija na Ilovcu mogu dobiti naknadu - ekološku rentu! U Gradu ih pozvali da podnesu zahtjeve

Naknadu isplaćuje tvrtka Čistoća d.o.o. Karlovac u roku 15 dana od dana pravomoćnosti rješenja.

Svi vlasnici kuća ili poslovnih građevina koji žive ili rade unutar 500 metara od odlagališta na Ilovcu mogu podnijeti zahtjev za novčanu naknadu, tzv. ekološku rentu koju će isplatiti gradsko poduzeće Čistoća.

Upravo su iz gradske uprave objavili poziv vlasnicima da podnesu zahtjeve radi utvrđivanja prava na naknadu za tekuću godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-  Pravo na novčanu naknadu ostvaruje se isključivo ukoliko su ispunjeni sljedeći zakonski uvjeti - da vlasnik ima prijavljeno prebivalište u toj stambenoj/stambeno-poslovnoj građevini, da je vlasništvo nad nekretninom stekao prije početka građenja odlagališta (do 01.01.1979. godine), da je stambeno/stambeno–poslovna građevina zakonito izgrađena ili ozakonjena sukladno propisima kojima se uređuje gradnja.

- Zahtjevi se podnose do 30. studenog 2023. godine na propisanom obrascu te se dostavljaju putem pošte preporučeno na adresu Grad Karlovac, I. Banjavčića 9, 47 000 Karlovac ili se predaju osobno u pisarnicu Grada Karlovca, radnim danom od 7 sati do 15 sati, navode u gradskoj upravi.

Na zahtjev vlasnika nekretnine, dodaju, Upravni odjel za gradnju i zaštitu okoliša provodi postupak te donosi rješenje kojim se utvrđuje pravo na naknadu i visina naknade. Naknadu isplaćuje tvrtka Čistoća d.o.o. Karlovac u roku 15 dana od dana pravomoćnosti rješenja.

Izdvojeno


Reci što misliš!