GRAD KARLOVAC

SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU

Grad Karlovac osigurava dodatna sredstva za nastradale u svibanjskoj poplavi! Oni koji su dobili sredstva od osiguravajućih društava, nemaju pravo na pomoć

Grad Karlovac osigurava dodatna sredstva za nastradale u svibanjskoj poplavi! Oni koji su dobili sredstva od osiguravajućih društava, nemaju pravo na pomoć

Zamjenica gradonačelnika Karlovca Ivana Fočić je precizirala da je 300.000 eura predviđeno za pomoć zbog štete na stambenim objektima, a 126.000 eura pomoći zbog šteta u poljoprivredi

Grad Karlovac je započeo jednomjesečni postupak savjetovanja s javnošću o odluci kojom bi se dodatno pomoglo onima koji su oštećeni u svibanjskim poplavama, a onda bi se prijedlog te odluke dao Gradskom vijeću Karlovca na razmatranje i usvajanje, pa je plan da se i iz gradskog proračuna pomogne u prosincu, otprilike u isto vrijeme kada bi i država trebala isplatiti pomoć.

Zamjenica gradonačelnika Karlovca Ivana Fočić je precizirala da je 300.000 eura predviđeno za pomoć zbog štete na stambenim objektima, a 126.000 eura pomoći zbog šteta u poljoprivredi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Molim sve da se uključe u savjetovanje. Grad Karlovac želi, bez obzira na zakonsku regulativu, dodatno pomoći da se građanima osiguraju značajnija financijska sredstva, budući da im je stradala imovina i da trebaju nadoknaditi tu štetu, odnosno s obzirom da se radi o ogromnim troškovima – već su se treći put u kratkom razdoblju našli u tom problemu, rekla je dogradonačelnica.

Nastavila je da je bitno da su oni koji bi ostvarili pravo na tu pomoć imali prijavljeno prebivalište u nastradaloj stambenoj zgradi na dan poplave i da nemaju dugovanja prema Gradu Karlovcu, da su prijavili štetu, da su stručni timovi napravili procjenu štete i da je ta procjena upućena Karlovačkoj županiji, odnosno posredstvom nje državnom povjerenstvu za procjenu šteta.

- Nadamo se da će središnja država u prosincu započeti s isplatom odšteta, navela je Fočić.

Poljoprivrednicima će se pomoći, ako su pretrpjeli štetu na dugogodišnjim nasadima, obrtnim sredstvima i u stočarstvu.

- Što se tiče stambenih objekata, ukupno je 420 fizičkih osoba i poslovnih subjekata prijavilo štetu. Njima će se isplatiti 7,47 posto od ukupno procijenjene novčane vrijednosti štete, a što se tiče štete u poljoprivredi to je 12,24 posto, kaže još zamjenica gradonačelnika.

Oni sa osiguranom imovinom, odnosno ako su već dobili novac od osiguravajućeg društva nemaju pravo na ovu gradsku pomoć.

Izdvojeno


Reci što misliš!