GRAD KARLOVAC

ZA BOLJU KVALITETU STANOVANJA

U Inkasatoru se pohvalili projektima energetske obnove na više zgrada, ali i realizacijom panoramskog dizala u zgradi na Luščiću

U Inkasatoru se pohvalili projektima energetske obnove na više zgrada, ali i realizacijom panoramskog dizala u zgradi na Luščiću

Naglašeno je da su ulaganje financirali suvlasnici, a Radmila Luketić je dodala da treba još na krov staviti solarne panele, no da će to pričekati bolju financijsku situaciju

- Predstavnica sam stanara 30 godina. Uspjela sam popraviti mnoge stvari. Obnovili smo krovište, ugradili kalorimetre i vodomjere, evo sad i taj lift. Bilo je nećkanja zbog pričuve, no to je važno za budućnost mladih. Treba imati razumijevanja i za stanare iz prizemlja koji smatraju da im to ne treba. Ipak, živim u prizemlju i među prvima sam bila za takvu investiciju. Projekt vodim već tri godine, rekla je predstavnica stanara na adresi Luščić 43 Radmila Luketić za predstavljanja panoramskog dizala, što je ulaganje vrijedno oko sto tisuća eura s porezom na dodanu vrijednost, a radove je izvodila tvrtka MK servis.

Naglašeno je da su ulaganje financirali suvlasnici, a R. Luketić je dodala da treba još na krov staviti solarne panele, no da će to pričekati bolju financijsku situaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravitelj te zgrade je karlovačka gradska tvrtka Inkasator, a direktorica Andreja Barberić je naglasila da je riječ o prvom panoramskom liftu u Karlovcu i navela da se intenzivno rade energetske obnove pročelja i krovišta.

- Zaključno s listopadom smo u suradnji sa suvlasnicima i njihovim predstavnicima ove godine proveli 42 projekta, najviše obnove krovišta s toplinskim izolacijama, obnove pročelja s toplinskim izolacijama i modernizacije postojećih dizala, odnosno izgradnje novih. Još se 14 projekata ostvaruje, a deset ugovorenih bi se trebalo početi ostvarivati u prosincu. Ugovaramo radove za sljedeću godinu. Vrijednost ovih 42 projekta je oko 1,9 milijuna eura i to je na tragu prošlogodišnjih ulaganja. U listopadu smo prijavili još tri zgrade za energetsku obnovu na natječaj raspisan za zgrade oštećene u potresu i ti su projekti u procesu evaluacije. Vjerujem da ćemo započeti provoditi te projekte sljedeće godine. Interesa za ulaganja u pročelja i dizala zaista ima. Projekti utječu na razvoj Karlovca, rekla je A. Barberić.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić je zahvalio Inkasatoru i drugim upraviteljima na energetskim obnovama jer one mijenjaju vizure četvrti.

- Sigurno će ta ulaganja smanjiti troškove grijanja i hlađenja, ustvrdio je Mandić.

Nastavio je da postoji potreba uređenja parkirališta i da treba naći ravnotežu između potreba za zelenilom i parkirališta.

- Broj automobila nadilazi broj parkirališnih mjesta, napomenuo je gradonačelnik.

Gradonačelnik i direktorica su potom obišli radove na energetskim obnovama zgrada u Grabriku i na Gazi.

Izdvojeno


Reci što misliš!