GRAD KARLOVAC

GRADSKA TOPLANA

Nakon završenog EU projekta revitalizacije vrelovodne mreže, slijedi uvođenje obnovljivih izvora energije u sustav grijanja Gradske toplane

Nakon završenog EU projekta revitalizacije vrelovodne mreže, slijedi uvođenje obnovljivih izvora energije u sustav grijanja Gradske toplane
Gradska toplana

Sljedeći korak, koji se može nazvati nastavkom ovog uspješnog projekta, je uvođenje obnovljivih izvora energije.

- Nakon uspješno završenog projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Gradska toplana planira uvesti obnovljive izvore energije u sustav grijanja, javljaju nam iz ove gradske tvrtke.

Pohvalili su se završenim projektom revitalizacije vrelovodne mreže kroz koji su zamijenjene vrelovodne cijevi na duljini trase od 15,7 km, revitalizirana je oprema u toplinskim podstanicama i u distribucijskoj stanici Gradske toplane te je uveden daljinski sustav za nadzor i praćenje rada toplinskih podstanica, tzv. SCADA sustav.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeći korak, kažu u Toplani, a koji se može nazvati nastavkom ovog uspješnog projekta, je uvođenje obnovljivih izvora energije.

- Gradska toplana i Grad Karlovac prvenstveno su usmjereni na geotermu kao izvor topline koja će grijati grad. Uvođenjem obnovljivih izvora energije, povećat će se kvaliteta zraka i života u gradu Karlovcu, a Gradska toplana dobit će održiv i energetski učinkovit sustav grijanja, navode u priopćenju.

Projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 HRK/17.767.982,22 EUR od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 HRK/17.018.098,35 EUR, a od kojih se 103.585.047,02 HRK/13.748.098,35 EUR financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

Izdvojeno


Reci što misliš!