GRAD KARLOVAC

GRADSKA ODLUKA

Javno savjetovanje o prijedlogu cjenika parkiranja i pauk službe u Karlovcu odnosi se na nove cijene: Bit će manje nego što su sadašnje

Javno savjetovanje o prijedlogu cjenika parkiranja i pauk službe u Karlovcu odnosi se na nove cijene: Bit će manje nego što su sadašnje
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Napominju i kako je vezano uz cijene, Vijeće za zaštitu potrošača dalo je pozitivno mišljenje (jednoglasno), te pozdravilo namjeru umanjenja cijena

Iz stranke Možemo! reagirali su danas nakon što je Grad Karlovac objavio Cjenik komunalnih usluga Vlastitog pogona, koji se odnosi na cijene parkirne karte i cijene pauk službe, a u isto vrijeme otvoren je i postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću na prijedloga cjenika. 

Čemu služi savjetovanje sa javnošću za cjenik koji je već određen i objavljen u Glasniku Grada Karlovca pojašnjavaju iz gradske uprave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Javno savjetovanje o prijedlogu cjenika komunalnih usluga Službe – vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti, koje traje do 29. siječnja, odnosi se na nove cijene parkiranja i pauk službe, i to niže od sadašnjih. Na snazi će biti od 5. veljače, poručuju iz Grada.

Podsjećaju kako je Gradsko vijeće Grada Karlovca na sjednici održanoj 7. studenog 2023. godine donijelo Odluku o osnivanju službe – vlastitog pogona za obavljanje komunalne djelatnosti parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama na temelju članka 4. stavka 1. i 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu i članka 34. i 97. Statuta Grada Karlovca. Odluka je objavljena u Glasniku Grada Karlovca 8. studenog 2023. godine, a vlastiti pogon obavlja ovu komunalnu djelatnost umjesto trgovačkog društva Mladost d.o.o. od 1. siječnja ove godine.

- Između tvrtke Mladost d.o.o. i Grada Karlovca sklopljen je Ugovor o prijenosu gospodarske cjeline, kojom se na  Grad Karlovac – vlastiti pogon prenosi komunalna djelatnost naplate parkiranja, nadzora i čuvanja vozila na parkiralištu, premještaj i odvoženje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila sa svim pravima, potraživanjima i obvezama koje iz takvog poslovanja proizlaze, kao i svom dugotrajnom i kratkotrajnom imovinom potrebnom za obavljanje takvih poslova. Građani trenutno plaćaju parkiranje kao i do sada, a u javnom savjetovanju je Cjenik kojim je predloženo umanjenje cijena polugodišnjih i godišnjih parkirnih karata za fizičke i pravne osobe, kao i umanjenje „stanarskih“ karata, pojašnjavaju iz Grada. 

Napominju i kako je vezano uz cijene, Vijeće za zaštitu potrošača dalo je pozitivno mišljenje (jednoglasno), te pozdravilo namjeru umanjenja cijena. U obrazloženju prijedloga cjenika, koji je na javnom savjetovanju, detaljno su obrazložene sve promjene. 

- S ciljem poboljšanja i unapređenja usluge pozivamo i ovim putem sve građane grada Karlovca da se uključe u Javno savjetovanje o prijedlogu cjenika komunalnih usluga Službe – vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti, koje traje do 29. siječnja, poručuju iz Grada. 

Izdvojeno


Reci što misliš!