GRAD KARLOVAC

U VELIKOJ VIJEĆNICI

Sutra komemoracija za arhitekticu Đurđicu Lipovšćak: Zadužila je struku i zajednicu svojim radom i angažmanom

Sutra komemoracija za arhitekticu Đurđicu Lipovšćak: Zadužila je struku i zajednicu svojim radom i angažmanom
Ilustracija DAGG Karlovac/KAportal

Komemorativni skup će se održati u četvrtak 15. 2. 2024. u 17 sati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca u Banjavčićevoj ulici 9

Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac poziva na komemorativni skup u spomen na nedavno preminulu kolegicu dipl.ing.arh. Đurđicu Lipovšćak (20. 11. 1942. – 4. 2. 2024.).

Đurđica Lipovšćak je bila arhitektica, urbanistica, autorica mnogih zgrada u Karlovcu, ali i šire, poput Hotela "Korana", Doma Oružanih snaga Hrvatske vojske, hotelsko-turističkog kompleksa u Topuskom i niza drugih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rođena je u Petrinji 20. studenog 1942., a maturirala je na Gimnaziji Karlovac. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je kasnije postala magistrica znanosti.

Svoju profesionalnu karijeru započinje u projektnom birou "AGI-46", a sve do 1989. kada postaje direktorica Zavoda za prostorno planiranje, katastar i geodetske poslove grada Karlovca. Bila je članica komisije za određivanje urbanističkih uvjeta u Karlovcu i Savjeta izdavačke djelatnosti Saveza arhitekata Hrvatske, današnje UHA-e.

Jedan je od pokretača ponovnog aktiviranja Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac gdje je i osam godina bila predsjednica. To je razdoblje u kojem je Društvu priskrbila prostorije u Banjavčićevoj 8, gdje se DAGGK nalazi i danas. 

Svoj cijeli radni vijek je posvetila Karlovcu i Topuskom o kojem je napisala dvije knjige "Topusko – put kroz milenije" i "Nazor i Topusko", te je zadužila struku i zajednicu svojim radom i angažmanom.

Komemorativni skup će se održati u četvrtak 15. 2. 2024. u 17 sati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca u Banjavčićevoj ulici 9.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!