GRAD KARLOVAC

INFRASTRUKTURA

Rakovac dobio novouređeno dječje igralište vrijedno 60 tisuća eura! Mandić najavio i projekte obnove sportskih terena, na redu košarkaško u Šancu zajedno s kućicom

Rakovac dobio novouređeno dječje igralište vrijedno 60 tisuća eura! Mandić najavio i projekte obnove sportskih terena, na redu košarkaško u Šancu zajedno s kućicom

Naš je projekt obnova šanca, sportske dvorane i uređenja Vunskog prošao sve faze vrednovanja i prošli smo, ali nam javljaju da smo na rezervnoj listi

Rakovac je dobio još jedno reprezentativno dječje igralište, a nakon što je obnovljeno staro i dotrajalo u Ulici Izidora Kršnjavog. Po riječima Daria Greba koji vrši funkciju pročelnika radi se o kompletnom uređenju vrijednom 60.460 eura.

Projektu je, dodao, prethodila aktivnost izrade dokumentacije i javne nabave, uklonjene su stare sprave i na tom mjestu je izgrađeno novo igralište s podlogom i spravama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tijeku je uređenje i igrališta dječjeg vrtića na Baniji, a radi se o projektu vrijednom 89 tisuća eura koji će imati i sprave za djecu u jasličkoj dobi.

- Druga faza je i uređenje vrtića što ćemo razgovarati u ovoj godini. Grad Karlovac ima ukupno 49 dječjih igrališta koje održava i kao i ovo, postupno ih obnavlja. Održavanje je u nadležnosti tvrtke Zelenilo. U prošloj godini je za održavanje izdvoojeno 88 tisuća eura a u ovoj je planirano 187.400 eura, rekao je Greb. 

Gradonačelnik Damir Mandić rekao je da ovo igralište neće koristiti samo stanovnici I. Kršnjavog nego i šire na Rakovcu.

- Naš plan je da krenemo u nova ulaganja jer dječjih igrališta nikad dovoljno. Napravili smo napor više da sva postojeća igrališta i njihovo održavanje učinimo intenzivnijim, jer je jedan dio rađen i kroz program KAkvart i Zelenilo će u ovoj godini imati poseban program održavanja. Prije svega mislim na sigurnost djece i ispravnost sprava, kaže Mandić.

Napomenuo je da je u tijeku i izgradnja sportskog igrališta u Vukmanićkom Cerovcu, te da je to četvrto po redu nakon Jelse, Drežnika i Gornjih Stativa, te da tako nastoje poboljšati kvalitetu života u našim mjesnim odborima. 

Nakon što je iz gradske uprave najavljena obnova kućice na atletskom, u javnosti je postavljeno pitanje kad će obnova još jedne "sportske" kućice koja je devastirana i neupotrebljiva, a radi se o onoj kod košarkaškog igrališta u šancu. 

- Projekt obnove atletske kućice na Foginovom je povezano s ulaganjem u objekt Konjičkog kluba na Korani koji će također u obnovu. Kod kućice na košarkaškom, naš je projekt obnova šanca, sportske dvorane i uređenja Vunskog prošao sve faze vrednovanja i prošli smo, jedino što smo dobili informaciju da smo trenutno na rezervnoj listi. Velik je ukupan broj projekata i sad ćemo čekati hoće li proći neka dodatna sredstva, rekao je gradonačelnik.

Pojasnio je da će se igralište u Šancu prije ljeta malo popraviti, a kućica će pričekati cjelokupan projekt. Ako ne prođe, dodaje, tražit će se novo rješenje.

- Predviđeno je da kućica da ide za obnovu u paketu s igralištem, gdje treba riješiti problem odvodnje koja je problematična, a onda i tribina i ograde i kućicu, rekao je gradonačelnik. 

Izdvojeno


Reci što misliš!