GRAD KARLOVAC

"DRAGI BIVŠI POLITIČARU"

Mandić žestoko uzvratio Petračiću! Spočitao mu neuspjeli projekt obnove Velike vojarne, kuću na Korzu: Napisao je hrpu neistina, konstrukcija i etiketiranja

Mandić žestoko uzvratio Petračiću! Spočitao mu neuspjeli projekt obnove Velike vojarne, kuću na Korzu: Napisao je hrpu neistina, konstrukcija i etiketiranja

"I sad, bez imalo istinoljubivosti, evo njega opet, naravno iz pozicije mesijanskog poznavanja procedura, struke i što je najvažnije brige za ljude".

- Bio jednom jedan kandidat za gradonačelnika grada Karlovca koji je predstavio jedan projekt obnove i stavljanja u funkciju jednog velikog derutnog objekta u Zvijezdi. I sam sam, kao i mnogi, klicao od radosti: Napokon! Na sva zvona, što lokalna, što nacionalna, uvjerio nas je da ima viziju, sredstva, rješenje. Gle čuda, bila je to još jedna bajka, a ni do danas nismo saznali zašto je završila neslavno!

Ovako su naime, iz karlovačke gradske uprave započeli reagiranje na današnji članak karlovačkog građevinara Davora Petračića, bivšeg vijećnika i kandidata za gradonačelnika koji je reagirao na aktualnu situaciju u Zvijezdi nastalu uslijed radova na projektu Aglomeracije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U priopćenju, nadalje, pišu da je kod projekta obnove Velike vojarne "jasno da nije bilo ni vizije, ni sredstava, ni rješenja. I sad, bez imalo istinoljubivosti, evo njega opet, naravno iz pozicije mesijanskog poznavanja procedura, struke i što je najvažnije brige za ljude".

- Napisao je hrpu neistina, konstrukcija i etiketiranja. Jasno je da svjesno krivo tumači informacije. Zašto? To ćemo uskoro vidjeti. Usput, jedna crtica iz sadašnjosti, objekt kojim njegova tvrtka upravlja u centru grada, do dana današnjeg nije saniran nakon što je zbog neodržavanja došlo do urušavanja na pločnik, srećom bez tragičnih posljedica. Predstavnica suvlasnika tražila je sastanak kod gradonačelnika, te sam je ja uputio na sredstva koja je osigurao Grad Karlovac, a mogu ih iskoristiti kako bi ubrzali obnovu, piše gradonačelnik Damir Mandić.

Nastavlja da "radovi u Zvijezdi nisu plod slučaja, dapače, mnogi su godinama samo pričali bajke, dok je ova Gradska uprava, kao i u mnogim drugim situacijama, preuzela odgovornost i krenula raditi".

- Svjesna svih problema i stanja na terenu. S jasnom vizijom, sredstvima i rješenjima. Da, problemi su veliki, a jesu li bili neizbježni neka ostane za raspravu. Mnogo je dokumenata o Zvijezdi doneseno, mnogi se danas čine kao dokumenti koji su samo poslužili da se odgodi stvarno rješenje, ali za nas nisu samo prazno slovo na papiru. Cijenimo i poštujemo svaki doprinos revitalizaciji Zvijezde. Prigovor zašto se otvara pitanje starosti i održavanja objekata ne stoji. Nemojmo biti selektivni, i tehnologija radova, i starost objekata i održavanje, sve ovo je uzrok oštećenja. Karlovac pamti, tko je, kad je, kako je, a nama koji smo u političkom suparništvu ponekad je to blagoslov, ponekad prokletstvo. Nije lako, ali valja nam se s tim časno nositi, dragi „bivši političaru“ Davore Petračiću, kaže još Mandić u svom reagiranju.

Izdvojeno


Reci što misliš!