GRAD KARLOVAC

ZA SRETNIJE PSE I MACE

Grad Karlovac sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka, interes vlasnika je velik! U ovoj godini zato i povećana proračunska sredstva za tu namjenu

Grad Karlovac sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka, interes vlasnika je velik! U ovoj godini zato i povećana proračunska sredstva za tu namjenu
foto ilustracija KAportal/Pixabay

Stoga, dodaju, nastavljaju s ovim aktivnostima i to u iznosu većem za 2.000 eura nego prošle godine tako da je u proračunu planirano 5.000 eura.

U karlovačkoj gradskoj upravi spoznali su problem nekontroliranog širenja populacijee  slobodnoživućih mačaka na gradskim ulicama, ali su otišli i korak dalje, donijeli odluku o financiranju kastracije i sterilizacije vlasničkih pasa i mačaka na području Grada Karlovca.

KAportal je, podsjetimo, već pisao kako je odluka donesena u rujnu prošle godine i da je grad osigurao tri tisuće eura za tu namjenu, u punom iznosu za krajnjeg korisnika do isteka sredstava. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Akcija sterilizacije i kastracije svrhu provedbe kontrole populacije pasa i mačaka provodila se tijekom prosinca i u tom periodu je sterilizirano, odnosno, kastrirano 24 psa i 32 mačke, što ukazuje na velik interes građana, kažu nam u gradskoj upravi.

Stoga, dodaju, nastavljaju s ovim aktivnostima i to u iznosu većem za 2.000 eura nego prošle godine tako da je u proračunu planirano 5.000 eura.


- Obzirom na veliki interes, Grad se ove godine odlučio za model sufinanciranja, odnosno, djelomičnog pokrivanja troškova kako bi se što većem broju građana izašlo u susret, kažu nam u Gradu.

Za razliku od pošle godine, dodaju, kada je zbog kratkog roka bio sklopljen ugovor samo s Veterinarskom stanicom Karlovac, ove godine građani će moći svoje ljubimce na zahvate voditi i u preostale tri veterinarske ambulante u Karlovcu: Veterinarskoj ambulanti Banija, Ambulanti Anima i Veterinarskoj praksi za male životinje PET plus, koji su iskazali interes za sudjelovanje u ovom projektu. 

- Svoje zahtjeve građani će podnositi na obrascima koji će biti objavljeni na web stranici Grada, morat će ih ovjeriti u Uredu za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU na adresi Trg hrvatskih branitelja 4 (Tržnica),  te s ovjerenim obrascem izabrati veterinarsku ambulantu koja će im djelomično naplatiti uslugu. Sufinanciranje će trajati do utroška sredstava, a započet će odmah nakon potpisivanja ugovora s veterinarskim organizacijama, koje upravo traje, kažu nam u gradskoj upravi. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!