GRAD KARLOVAC

SPORT I DRUŽENJE

Obilježava se Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta! U Karlovcu niz aktivnosti do 24. rujna

Obilježava se Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta! U Karlovcu niz aktivnosti do 24. rujna

Grad Karlovac ima brojne projekte koji promiču istovremeno zdrav život, ali i brigu za okoliš kao što su „Citywalk 2.0“.

- Od 19. do 24. rujna Grad Karlovac u suradnji sa Sportskim objektima Karlovac, Karlovačkom športskom zajednicom i Autotransportom Karlovac d.o.o., obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta  u sklopu kojih se promiče korištenje održivih prijevoznih sredstava i hodanje, te kretanje u cilju razvoja zdravih navika, rečeno je na tiskovnoj konferenciji povodom ove manifestacije.

U sklopu održavanja manifestacije učenici će imati priliku isprobati neke nove aktivnosti u sportskim objektima primjerice na Strelištu Jamadol streljaštvo, odigrati tenis na teniskim terenima, vidjeti prezentaciju gimnastike na Sokolskom domu, zaigrati nogomet na stadionu „Branko Čavlović Čavlek“, te trčati po atletskoj stazi. Između ostalog, u petak, 20.09. u 19 sati održat će se sportski pub kviz u Caffe baru Korner, gdje će svi zaljubljenici u sport, sportaši, ali i svi ostali imati priliku pokazati svoje sportsko znanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Želja je promovirati i gradski javni prijevoz, pa je u suradnji s Autotransportom Karlovac d.o.o. organiziran prijevoz učenika osnovnih škola iz njihovih škola do sportskih objekata gdje će se susresti s profesionalnim trenerima koji će ih poticati na bavljenje sportom.

Predsjednik Karlovačke športske zajednice Željko Šančić zahvalio je svima koji su uključeni u aktivnosti i naglasio kako bavljenje sportom nije samo postignuće određenog uspjeha, radi rezultata, nego sport i rekreacija doprinose zdravlju čovjeka, zdravlju pojedinca i zdravlju društva u cjelini.


Grad Karlovac niz godina obilježava Europski tjedan mobilnosti i sporta, a ove godine u suradnji s Karlovačkom športskom zajednicom, Sportskim objektima Karlovac i Autotransportom digli smo to na višu razinu. Sport je važan, sport je druženje i sport spaja. Kako bi naši učenici imali bolji kontakt sa sportskim objektima organizirali prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola do sportskih objekata gdje će ih dočekati treneri i uputiti u aktivnosti koje mogu pogledati i više naučiti o nekim sportovima i upoznati se s istima, a sve sa ciljem poticanja zdravih  navika, naglasila je Dijana Kujinek, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika.

- Grad Karlovac ima brojne projekte koji promiču istovremeno zdrav život, ali i brigu za okoliš kao što su „Citywalk 2.0“. Glavni cilj projekta je promicanje energetske tranzicije u prometnom sektoru drastičnim smanjenjem potrošnje energije u gradskom prijevozu. Najbrži, najučinkovitiji i najjeftiniji način je prelazak s iznimno energetski intenzivne mobilnosti temeljene na automobilima na aktivne oblike mobilnosti (hodanje, vožnja biciklom), mikromobilnost i javni prijevoz kao primarna sredstva. Projekt je fokusiran je na provedbu transformacije i na razini grada i na razini građana. Zatim projekt „We join forces for the green future project“ čiji je glavni cilj ojačati kapacitete  lokalnih vlasti u svrhu djelovanja temeljenog na klimi i okolišu. U projekt su uključeni gradovi iz Litve, Turske i Karlovca, kažu u gradskoj upravi. 

Važno je istaknuti kako ove godine Europska komisija građane nastoji educirati i osvijestiti o boljoj upotrebi zajedničkog javnog prostora, a toj se akciji pridružuje i Nextbike subvencioniranjem vožnji s besplatnim minutama.

Svim postojećim i novim korisnicima dodijeliti će se besplatne vožnje u trajanju od ukupno 200 minuta za vrijeme trajanja Europskog tjedna mobilnosti unosom koda ETM2024KA. Kod će moći iskoristiti svi korisnici registrirani u Karlovcu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!