IZBORI 2017.

SDP i Laburisti pozvali građane da prekinu letargiju u Karlovcu i obećali: Za posao neće trebati plava knjižica ili rođaci

SDP i Laburisti pozvali građane da prekinu letargiju u Karlovcu i
obećali: Za posao neće trebati plava knjižica ili rođaci

- Izađite na izbore, nemojte dozvoliti da drugi biraju umjesto vas! Glasajte za našu listu; nemojte dozvoliti da se ovakvo stanje letargije, koje traje tri mandata HDZ-ove vlasti, nastavi. Nemojte misliti da će se, ako se mijenja gradonačelnik, nešto bitno promijeniti. To je, u biti, ista garnitura koja je do sad vladala Karlovcem, pozvao je danas Dubravko Golubić, nositelj liste SDP-a i Laburista za Gradsko vijeće.

Predstavljajući program, između ostalog je najavio od 1. siječnja 2018. novi ustroj Gradske uprave s manje upravnih odjela i manjim brojem zaposlenih, ali ne otpuštanjima već prirodnim odljevom, smanjenje prireza sa 14 na 10 posto, povećanje učeničkih i studentskih stipendija, uvođenje kružnih autobusnih linija za prigradska naselja, povećanje izdvajanja za socijalni program, reorganizaciju Gradske toplane i toplinskog sustava, revitalizaciju stare gradske jezgre politikom "Korak po korak, metar po metar", te formiranje holdinga komunalnih tvrtki, izgradnju sustava obrane od poplava, maksimalan angažman na projektima koji će povući novac iz EU fondova, lobiranje na državnom nivou za bolju željezničku povezanost sa Zagrebom, poticanje razvoja gospodarstva, poljoprivrede, turizma, a time i povećanje broja radnih mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jer nakon 10 godina i 2,2 milijardi kuna u gradskom proračunu, novca građana, što imamo? Grad koji napuštaju mladi, koji se nakon svake jače kiše bori s poplavama, najskuplje komunalne usluge, mnogu djecu koja ostaju neupisana u vrtiće, grad bez kina, devastirane Zvijezde, gradsku tržnicu u privatnom vlasništvu, most koji ne vodi nikamo, da posao u gradskoj upravi možete dobiti ako ste zna se čiji član, naveo je Golubić.

Snježana Kirinić (Hrvatski laburisti), kandidatkinja na listi, naglasila je da je građanima Karlovca od svega najpotrebniji posao "za koji neće trebati knjižica plave boje, različiti rođaci i stričevi".

- Nitko ispod 55 godina nema razloga dati glas HDZ-u: obećali su im mirovine 27 posto manje. Ja sam '78 godište - moja generacija ih vjerojatno neće ni vidjeti, zaključila je Kirinić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!