KA RETROVIZOR

KARETROVIZOR

"Stara Korana" oduvijek je bila draga Karlovčanima, ali i na ponos - i danas "bere" nagrade, a pred 100 godina bila je dašak velegrada

Mnogima je ipak najdraže razdoblje vezano uz obližnji kultni "zidić".

Koranski hoteli prolazili su kroz povijest različite faze pa je tako i danas. "Stara Korana", odnosno prvi karlovački hotel na predivnoj Korani, prošla je faze od lječilišta ljekovitom koranskom vodom, zapuštanja, novog sjaja, zatim neke "srednje" faze u doba Jugoslavije koja je, pak, mnogima bila posebno draga zbog obližnjeg kultnog "zidića", potom novog propadanja i na kraju i ponovnog uzdizanja.

Danas se s pravom možemo opet ponositi ovim hotelom, koji je dobitnik mnogobrojnih priznanja za najbolji mali hotel, najbolji obiteljski hotel i sličnih, baš kao što su to mogli i naši sugrađani prije 100 godina. Lokalni list "Hrvatska sloboda" tada je objavio crticu koja više nalikuje na reklamni oglas, ali govori o tome da su se Karlovčani s pravom mogli ponositi pravim "velegradskim" hotelom u tadašnjem malom Karlovcu. Drugačija su vremena i puno toga uzimamo zdravo za gotovo, no i današnjom "starom Koranom" možemo se slobodno ponositi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Noviji koranski hotel, pak, drugačija je priča, no o tome i nekom drugom prigodom.

"Velegradski novitet na Korani", Hrvatska sloboda, 9. svibnja 1924. godine


Zaslugom i velikim zauzimanjem novog preuzetnika hotela i restauracije na Korani, gospodina D. Matakovića, uredjen je ovaj do sada zapušten hotel na način da bi se i jedan velegrad mogao ponositi sa takovom restauracijom i sobama. 

Zelenilo, šume i cvijeće, te naša lijepa Korana, daju neobičan i zdrav užitak posjetiocima i gostima. Sve je uredjeno u elegantnom stilu i snabdjeveno sa svim komfortima. Najbolje odmaranje i užitak poslije napornog rada za svakog gradjanina. Najbolja kuhinja i izvrsno vino i pivo u čašama i bocama. Izvolite se uvjeriti.

(foto: kafotka.net)

Izdvojeno


Reci što misliš!