KAŠ

Europsko prvenstvo za svećenike malonogometaše: Portugal prvi, Hrvatska četvrta

Europsko prvenstvo za svećenike malonogometaše: Portugal prvi,
Hrvatska četvrta

Hrvatska svećenička malonogometna reprezentacija završila je kao četvrta svoje natjecanje na 13. Europskom malonogometnom prvenstvu za svećenike –malonogometaše. Prvo mjesto zauzeli su Portugalci koji su u finalu sa 3:0 pobijedili reprezentaciju BiH koja je druga. Treće mjesto pripalo je za svećenike iz Poljske.

U polufinalu susrele su se 4 najbolje reprezentacije turnira. U prvom polufinalu nakon redovitog tijeka utakmice Portugal je pobijedio Poljsku boljim izvođenjem sedmeraca, nakon što je susret u regularnom vremenu završio 1:1. Nakon raspucavanja spretnija je bila reprezentacija Portugala te pobijedila 4:3 u ukupnom omjeru.

U drugom polufinalu susrele su se svećeničke reprezentacije susjednih država, Hrvatske i BiH. U izjednačenoj borbi tijekom čitave utakmice svećenici BiH pobijedili su 2:0 hrvatske kolege i tako onemogućili Hrvatsku u borbi za zlato.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za treće mjesto ponovno su se sastale ekipe Poljske i Hrvatske. Prvo poluvrijeme otišlo je u korist naše reprezentacije 1:0, no u drugom poluvremenu spletom nesretnih okolnosti, ozljedom nekih ključnih igrača te uslijed umora i dekoncentracije, Poljaci su uspjeli izjednačiti i povesti tako da je naša reprezentacija izgubila 2:1 i na kraju uzela počasno četvrto mjesto na ovom turniru – kaže preč. Matija Pavlaković, prvi golman reprezentacije, koji dodaje - Budući da je ista reprezentacija prošle godine u Italiji zauzela sedmo mjesto, ovo je uspjeh vrijedan pažnje i naznačuje pomak u igri te se očekuje još bolji plasman u godinama koje slijede.

Prvenstvo je održano u Crnoj Gori (Bar, Ulcinj i Kotor) od 25. do 28. veljače 2019. godine. Na turniru, koji je trajao tri dana, uz Hrvatsku sudjelovale su još i reprezentacije: Portugala, BIH-a, Bjelorusije, Slovačke, Austrije, Albanije, Kosova, Srbije, Poljske, Italije, Ukrajine, Mađarske, Češke, Rumunjske, Švicarske i domaćina Crne Gore. Sljedeće, 14. Europsko prvenstvo svećenika bit će u Pragu (Češka) od 17. do 21. veljače 2020. godine.

KAŠonline


Reci što misliš!