SPORT

Europsko prvenstvo u baseballu U23: Hrvatska na startu svladala Rusiju 2:1 uz sjajnu igru Horvatića

Europsko prvenstvo u baseballu U23: Hrvatska na startu svladala
Rusiju 2:1 uz sjajnu igru Horvatića

U čak tri zemlje, Češkoj, Slovačkoj i Austriji, od jučer se igra Europsko prvenstvo u baseballu za mlađe seniore, igrače do 23 godine života. Hrvatska reprezentacija u svom sastavu ima i dvojicu Karlovčana, dakako prvotimce, Antonia Horvatića i Krunoslava Gojkovića. Na prvenstvu nastupa 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine, a Hrvatska igra u skupini A u češkom gradu Hrosi, uz Bjelorusiju, Nizozemsku i Rusiju.

Na startu prvenstva u jednoj od najboljih i najljepših utakmica dana, mladi Hrvati svladali su Rusiju sa 2:1, u susretu u kojem je briljirao Antonio Horvatić. On je kao pitcher odbacao svih devet izmjena i pritom Rusima dozvolio samo tri udarca i tek jedan osvojeni bod, a u napadu je u sedmoj izmjeni udarcem započeo pobjednički niz Hrvatske, okončan upravo njegovim dolaskom do domaće baze za vodstvo 2:1, nakon Jerbićevog udarca. I prvi hrvatski bod djelo je Karlovčana, ovog puta Gojkovića, koji je do domaće baze doveo Stančića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom susretu naše skupine Nizozemska, kao jedan od glavnih favorita natjecanja, sa 9:0 je bila bolja od Bjelorusije. Danas u 16 sati naši mladi bejzbolaši igraju upravo protiv Bjelorusa i eventualna pobjeda osigurala bi im nastup u četvrtfinalu, što bi zaista bio vrlo lijep uspjeh.

KAŠonline

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.