KAŠ

Održan prvi od četiri šahovska "cugera" pod nazivom "Četiri godišnja doba u gradu na četiri rijeke"

Održan prvi od četiri šahovska
foto: Vesna Živčić

Uz sudjelovanje 35 šahista iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u restoranu Panorama ovog je vikenda održan prvi u ciklusu brzopoteznih turnira Karlovačkog šahovskog kluba. Riječ je o novom projektu "Četiri godišnja doba u gradu na četiri rijeke", a prvi je turnir nosio ime "Zima na Dobri". Igralo se 13 kola, a u konačnici je najbolji bio FIDE majstor Bogdan Božinović iz Zagreba sa 9,5 osvojenih bodova.

Slijede četvorica igrača koji su osvojili po 9 bodova, a po dodatnim kriterijima drugo mjesto osvojio je Zagrepčanin Marijan Blagojević, inače po rejtingu prvi nositelj turnira, a treće Damir Mravunac, također iz Zagreba, koji je tako uz medalju (osvojili su ih trojica prvoplasiranih) dobio i priznanje za najuspješnijeg veterana. Devet bodova su imali, ali po dodatnim kriterijima zamalo ostali kratki, i Jurica Bonjeković iz ŠK Draganići te najbolji inozemni natjecatelj, Sabahet Hadžić iz BiH.

Na šestom mjestu je najbolji Karlovčanin Željko Bedić sa 8,5 bodova, a odmah iza njega, s istim brojem bodova, najbolji junior Ivan Trošelj iz AŠK Junior iz Rijeke. I kod juniora su najbolja trojica dobili nagrade - drugi među njima je Karlovčanin Luka Sertić, a treći Dugorešanin Roko Kasun.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sudački posao odlično je obavio Matija Žibrat, prvi put koristeći Swiss manager, uz asistenciju Božidara Markovića, za nagrade su se pobrinuli restoran Panorama i HEINEKEN Hrvatska, a za sve natjecatelje pripremljen je i lovački gulaš. Reakcije su bile izvrsne, svi su obećali i na sljedeći proljetni turnir, a vrlo vjerojatno će s njima doći i novi natjecatelji.

KAŠonline


Reci što misliš!