SPORT

Laureati HZSN-a: Gordanu Tomičiću s Radio Mrežnice nagrada za lokalno novinarstvo, Večernjakovac Tomislav Dasović novinar 2019. godine

Laureati HZSN-a: Gordanu Tomičiću s Radio Mrežnice nagrada za
lokalno novinarstvo, Večernjakovac Tomislav Dasović novinar 2019.
godine
Zagreb, 24.02.2020., Novinarski dom, 32. Sabor HZSN-a

Gordan Tomičić intenzivno prati lokalni sport Karlovačke županije i uređuje sportsku rubriku te radijske postaje, uz to radi i kao voditelj marketinga. Na portalu Radio Mrežnice objavio je 727 sportskih vijesti, najviše iz rukometa, nogometa, odbojke i košarke. Tomičić je ujedno i predsjednik Sekcije HZSN Karlovac.

Tomislav Dasović je glavni reporter i vodeći komentator sportske rubrike Večernjeg lista, a nagradu je zaslužio neposrednim, atraktivnim i nepretencioznim tekstovima, bilo kojom se žanrovskom formom bavio. Dasović je već dva desetljeća u Večernjem listu i poglavito je stručnjak za nogomet, a nagradu mu je uručio državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jovan Joca Kosijer je dobitnik nagrade za životno djelo, a gotovo cijelu karijeru proveo je u Sportskim novostima, gdje se tijekom gotovo četiri desetljeća afirmirao kao jedan od najistaknutijih sportskih novinara. Pisao je o različitim sportovima, izvještavao s pet olimpijskih igara, no iznimne vrijednosti dosegao je pišući o košarci. Uz bogat novinarski opus nalazio je vremena i za aktivan i vrlo značajan angažman u struci, pa je tako utemeljitelj i prvi predsjednik Kluba sportskih novinara Zagreba i sekcije novinara skijaša. Kosijer je u mirovini od 2002. godine.

Priznanje za komentar dobio je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko, a priznanje za reportažu pripala je Dubravku Miličiću iz 24 sata za reportažu iz općine Draganić pokraj Karlovca. Iz tog mjesta potječu baka i djed Billa Belichicka, koji je ušao u povijest NFL-a osmim naslovom pobjednika Super Bowla.

Silvijo Škrlec iz T-portala dobitnik je priznanja za seriju intervjua s Nenadom Bjelicom, Danijem Olmom, Brunom Petkovićem, Mislavom Oršićem, Arijanom Ademijem, sa „srebrnim“ izbornikom Zlatkom Dalićem i Andrejom Kramarićem, ali i s Domagojem Vidom koji te godine nije govorio ni u jednom drugom hrvatskom mediju.

Priznanje za fotografiju u publicistici pripalo je Dragu Sopti, fotoreporteru Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), a HNS je prošle godine imao i najbolju press-službu. Priznanje za izdavaštvo časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora OLIMP, koji je prošle godine napunio dva desetljeća izlaženja pod neprekidnim uredničkim ravnanjem Ante Drpića.

Program je vodio novinar Hrvatskog radija i član Izvršnog odbora HZSN-a Lovorko Magdić.

HZSN je dodijelio i priznanje za suradnju s medijima treneru Dinama Nenadu Bjelici.

Svečanosti u Novinarskome dome nazočili su predsjednik Hrvatskoga olimpijskoga odbora Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Josip Čop, bivši nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević i brojni uzvanici iz sportskog života Hrvatske.

Na samom početku Sabora godišnji ugovor potpisali su ravnatelj Studentskog centra Karlovac Željko Šančić i predsjednik HZSN-a Jura Ozmec. Ovih dana biti će potpisan i godišnji ugovor s još dvije karlovačke tvrtke – Auto kućom ZAK (Renault – Nissan – Dacia) te LIN trgovinom. Članovi HZSN-a s važećom iskaznicom imaju brojne pogodnosti, više o tome na https://www.hzsn.hr/hr/clanovi/pogodnosti

U glazbenom dijelu nastupio je Karlovčanin Goran Ilić gitarista, pjevač i autor koji se aktivno bavi glazbom već 30-ak godina. Poklon bon novinaru godine osigurala je tvrtka Mercury iz Karlovca a nagrada je predao direktor Nikola Sumina.

Prije svečanog Sabora održan je radni dio 32. Sabora HZSN na kojem su članovi usvojili Izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2019. te Financijski plan i Plan rada za 2020. godinu.

KAŠonline FOTO/Robert Valai/HZSN

Izdvojeno


Reci što misliš!